A brand new year
Image default
Vakantie

3x leukste weekendtrips net over de grens

Even weg van huis, maar heb je niet al te lang? Geen probleem! Wij hebben namelijk in deze blog de drie leukste weekendtrips nét over de grens voor jou verzameld. Er zijn namelijk heel wat leuke en mooie plekjes die je kan bezoeken dicht bij huis. Zo hoef jij maar een weekend een auto huren, maar ben je er toch even op uit!

1.      Saarland

Saarland is één van de kleinste deelstaten van Duitsland en heeft een prachtige natuur. De regio is namelijk gelegen in het westen van het land op de grens met Frankrijk en Luxemburg. Twee andere landen die ook bekend staan om haar mooie natuur. Saarland is een enorm groene regio die voor zo’n 33% bestaat uit bossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen door adembenemende gebieden, maar ook zijn er genoeg musea, bijzondere monumenten en gezellige stadjes die je kunt bezoeken.

2.      Moezelstreek

De Moezelstreek in Duitsland is één van de oudste en meest iconische regio’s van Europa. Het gebied bevindt zich rondom de rivier de Moezel die loopt van de Franse Vogezen tot het Duitse Koblenz. Hier vind je zonovergoten wijngaarden, middeleeuwse dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Breng ook zeker een bezoek aan de spectaculaire Geierlay hangbrug. Dit is de langste voetgangershangbrug van Duitsland.

3.      Opaalkust

De Opaalkust is een mooie kuststreek die begint vanaf het Belgische Duinkerke tot aan Berck-sur-Mer in Frankrijk. Met afwisselende natuur en gezellige badplaatsen zul je je hier niet vervelen. Vooral Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez zijn één van de bekendste en wonderlijke bezienswaardigheden in Noord-Frankrijk. Het zijn namelijk twee prachtige kapen (die lijken op een neus, vandaar de naam) van meer dan 100 meter hoog. De witte kliffen, het blauwe water en groene begroeiing zorgen voor een geweldig uitzicht.

https://www.adviesportal.nl/bedrijven/een-auto-huren-voor-het-weekend/