A brand new year
Image default
Dienstverlening

Het belang van slaap voor kinderen

Het is geen geheim dat een goede nachtrust belangrijk is voor iedereen, maar het is vooral belangrijk voor kinderen. Uit een recente studie blijkt dat kinderen die genoeg slapen beter presteren op school en minder kans hebben op overgewicht of obesitas.

Dus hoe kunnen ouders hun kinderen helpen om de slaap te krijgen die ze nodig hebben? Hier volgen enkele tips :

Maak een bedtijdroutine: Een vaste bedtijdroutine helpt uw kind om te ontspannen en zich voor te bereiden op de slaap. U kunt bijvoorbeeld een bad nemen, een boek lezen of ontspanningsoefeningen doen.

Leer uw kind gezonde slaapgewoonten aan: Help je kind gezonde slaapgewoonten te ontwikkelen, zoals het vermijden van cafeïne en beeldschermen voor het slapengaan, door een goede slaapomgeving en het houden aan een regelmatig slaapschema.

Kies het juiste matras en beddengoed: Zorg ervoor dat het matras van je kind comfortabel en stevig is, en dat het beddengoed geschikt is voor hun leeftijd en gewicht.

Maar wat als je kind niet gemakkelijk in slaap komt?

Dan kunt u nog altijd kijken naar een verzwaringsdeken, een verzwaringsdeken geeft uw kind namelijk een veilig gevoel. Het voelt namelijk als of iemand hem in slaap knuffelt en hem niet meer loslaat. Hierdoor kunnen kinderen vaak makkelijker in slaap komen, wat ook zorgt voor een betere slaap routine. Door het de verzwaringsdeken heeft het kind ook een minder gevoel van angst en stress. Hierdoor krijg je je kind met grote waarschijnlijkheid ook makkelijker het bed in, wantja ze voelen zich veiliger als er monsters zijn op hun kamer!

Met deze tips kunt u uw kind helpen de slaap te krijgen die het nodig heeft om zich goed te voelen. uitgerust en klaar om de dag tegemoet te treden.

https://www.3egolf.nl/valt-je-kind-moeilijk-in-slaap/