A brand new year
Image default
Sport

Elektrische fietsen en E-bikes kopen

Waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets

De elektrische fiets, ook vaak e-bike genoemd. Wordt steeds populairder in Nederland, meer mensen zien wat voor voordelen de elektrische fiets heeft, naast extra trapondersteuning heb je nog meer voordelen.

  • Het fietsen van lange afstanden wordt aantrekkelijk
  • Tegenwind word minder hinderlijk
  • Elektrisch fietsen is “groen” en goed voor het milieu
  • Ebikes en elektrische fietsen wordt steeds meer betaalbaar

De meeste mensen kopen niet in één keer een elektrische fiets, vaak oriënteren consumenten eerst om te zien welke elektrische fiets het beste bij hun wensen past. Dat is ook een van de redenen waarom we hier een overzicht voor je hebben gemaakt.

 

Waarom een elektrische fiets?

De elektrische fiets is populairder dan je denkt, wist je dat elektrische fietsen ook e-bike worden genoemd? De naam e-bike is de wat moderne naam voor een elektrische fiets, je ziet ze steeds vaker rondrijden en de keuzes die je hebt wat betreft elektrische fietsen zin enorm. Bespaar jezelf gedoe en moeite en vraag een specialist voor advies zodat je de juiste elektrische fiets kan kiezen.

Welke keuzes heb je voor een elektrische fiets?

Een elektrisch fiets kopen is best een grote aankoop, want de fietsen zijn wel goedkoop als je kijkt naar wat je ervoor terugkrijgt maar toch blijft het een grote aanschaf. Zeer belangrijk dus dat je controleert welke elektrische fiets past bij je wensen en keuzes. Er zijn 3 keuzes waarmee je het beste kunt beginnen.

 

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een elektrische fiets dames?

Allereerst moet je bepalen waar je de elektrische fiets voor wilt gebruiken. Ga je lange afstanden ermee fietsen of juist korte afstanden? Belangrijk dat je daar rekening mee houdt, want de accu van de elektrische fiets is iets waar je goed rekening mee moet houden.

De accu van de elektrische fiets is namelijk verantwoordelijk voor de actieradius die je zult hebben op de elektrische fiets. Fiets je alleen korte afstanden dan kun je het beste een elektrische fiets met een klein accu kopen, fiets je toch langere afstanden? Koop dan een ebike of elektrische fiets met een grotere accu. De 400wh is een goede maat voor beide afstanden.

https://www.city-bikes.nl/Elektrische-fietsen