A brand new year
Image default
Onderwijs

Waarom een security awareness training essentieel is voor bedrijven van ieder omvang

Hoe veilig is jouw organisatie? En nee, dan hebben we het niet over de fysieke veiligheid maar over de digitale veiligheid. De kans is groot dat medewerkers werken met persoonsgegevens of misschien zelfs gevoelige informatie. Informatie waar cybercriminelen graag bij willen komen.

Een security awareness training is een belangrijke en onmisbare manier om medewerkers zich bewust te maken van de online risico’s en gevaren. 

Security awareness training

Een security awareness training is voor iedere organisatie interessant. Het maakt niet uit of je een kleine ondernemer bent of een grote organisatie bent. Cybercriminelen maken hier geen onderscheid tussen. Ze proberen bij alle soort bedrijven een opening te vinden om hun slag te slaan. Een security awareness training is onmisbaar om je organisatie digitaal veilig te laten werken. 

Een aantal jaar terug had je nog voldoende aan een AVG en security beleidstuk. Richtlijnen waar medewerkers zich aan moesten houden. Medewerkers hebben steeds meer vragen en zien gevaren en risico’s niet meer. Een klik op een verkeerde link is voldoende om mensen met verkeerde bedoelingen binnen te laten. Je bent als werkgever of ondernemer verplicht om duidelijk te maken wat momenteel de spelregels zijn rondom security en welke gevaren op de loer liggen. 

Kans cyberaanvallen neemt toe

Een belangrijke reden waarom een security awareness training essentieel is voor je organisatie, is doordat de kans op cyberaanvallen op organisaties flink toeneemt. De kans dat jouw organisatie wordt getroffen door een cyberaanval is zelfs 20%. Kijkend naar een fysieke inbraak is die kans maar 0,5%. Dit heeft te maken met het feit dat een cyberaanval meer oplevert en dat de pakkans lager is.

Ondanks dat er steeds meer aandacht is voor cyber security nemen nog onvoldoende bedrijven de nodige maatregelen om zich hiertegen te wapenen. Een security awareness training heeft als doel om medewerkers de tools te geven om zich bewust te zijn van de gevaren en wat ze moeten doen om vervaren buiten de deur te houden. 

Wacht niet te lang met het investeren in een security awareness training

Veel organisaties ondernemen pas actie wanneer het te laat is. Krijg geen spijt dat je medewerkers niet eerder heb opgeleid met een security awareness training. Wanneer je eenmaal slachtoffer bent van een cyberaanval loopt dat flink in de papieren op, kan het de bedrijfsvoering stilleggen en kun je reputatieschade oplopen. Iets wat je kan voorkomen door je medewerkers bewust te maken van de gevaren. Ze zeggen niet voor niets dat voorkomen beter is dan genezen. Wapen je organisatie en medewerkers vandaag nog tegen cybercriminaliteit met een maatwerk security awareness training.

 

https://www.avk.nl/training/security-awareness-training/