A brand new year
Image default
Marketing

Alles wat je moet weten als je een website wil laten maken

Wil je een website laten maken of twijfel je erover? Doe dat dan nog maar even niet. Lees allereerst onderstaande tips om goed voorbereid aan de slag te gaan. Je vind hier waarom een website nodig is, waar een goede website aan voldoet en hoe je een website bouwer kiest.

Een slechte website heeft immers niemand wat aan. Jij niet, maar de bezoeker al helemaal niet.

Waarom heb je een website nodig?

Er zijn tientallen redenen op te noemen waarom een website eigenlijk nodig is. Maar, noodzakelijk is het niet. Een website is slechts een middel.

Enkele redenen zijn:

  1. Je bespaart tijd doordat jouw website 24/7 klantvragen beantwoordt;
  2. Je straalt professionaliteit uit;
  3. Een potentieële klant verwacht een website;
  4. Een website verzamelt enorm veel waardevolle data;
  5. Een website haalt klanten binnen.

Waar moet een website aan voldoen?

Nu je weet waarom een website nodig is gaan we kijken naar de aspecten waar een website aan moet voldoen. 

Of nouja, moeten. Onderstaande kenmerken zijn vrijwel cruciaal voor een website die gaat zorgen voor meer én leukere klanten. Ook zeker iets om mee te nemen naar jouw website bouwer. 

  1. Zorg ervoor dat jouw website laadt binnen 2 seconden. Anders haken bezoekers af en straft Google je voor een langzame website;
  2. Zorg ervoor dat de website de informatie biedt die de gebruiker zoekt. En zorg dat dat op een overzichtelijke manier gebeurt;
  3. Zorg ervoor dat jouw website zijn eigen identiteit heeft. Dat deze weerspiegelt wat voor bedrijf jij bent.

Wat mag een professionele website kosten?

Nu je erachter bent dat je een website nodig hebt en nu je weet waar de aan moet voldoen is het tijd om een website bouwer te kiezen. 

Je zult meerdere offertes gaan opvragen. De verschillen zijn vaak groots. WebOB, website bouwer uit Groningen bouwt al websites vanaf 1500€. 

Een website kan door meerdere factoren sterk in prijs verschillen. Vandaar dat je waarschijnlijk ook zulke uiteenlopende offertes krijgt. 

Ga af op je gevoel en kies de partij die jou oprecht vooruit wil helpen. En onthoud, goedkoop is vaak duurkoop. Dat geldt bij websites net zo.

https://webob.nl