A brand new year
Image default
Mode en Kleding

Nederlandse horloges voor een prachtige prijs

Het is hoog tijd voor meer bescheiden merken uit de Lage Landen. Introductie van Cluse horloges, een nieuw merk uit Nederland dat zich richt op de minimalistische, betaalbare markt.

Afhankelijk van hoe je meet, zouden de meesten het ermee eens zijn dat de Zwitsers de taart nemen op het gebied van high-end horloges. Na Zwitserland zou ik Duitse en Japanse merken in het volgende niveau plaatsen, misschien gevolgd door vertegenwoordigers uit het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Nederland is niet echt in dat gesprek gekomen. Maar dat wil niet zeggen dat het lage land nog geen mooie luxe horloges heeft geproduceerd – Van Ree Watches en de “horologische broers” Grönefeld komen als eerste in beeld.

Opvallend afwezig is echter een zeer betaalbaar merk uit Nederland. Tot nu toe.

Cluse is het nieuwe Nederlandse merk in de scene, gericht op het produceren van betaalbare uurwerken op basis van een minimalistische ontwerpethiek. Op het eerste gezicht zijn hun horloges elegant en ingetogen en volgen ze de voetstappen van merken als Daniel Wellington, die een soortgelijke ontwerpcode en prijsmodel hebben gebruikt om een groot effect te bereiken.

Een Cluse-horloge is daarom in de eerste plaats een accessoire. Ja, het is stijlvol, maar het zal nooit om aandacht schreeuwen. Het is er om een compliment te zijn voor elke outfit en niet om de ster van de show te zijn. En als ik zeg betaalbaar, bedoel ik betaalbaar – hun polshorloges zweven rond de 90 euro, een grote waarde voor een goed uitgevoerd uurwerk.

In termen van kwaliteit, krijgen we meer waarde dan verwacht zou mogen worden dat dit prijspunt. Op het hoofdkantoor van het merk in Amsterdam zorgt een werkplaats met gespecialiseerde horlogemakers voor kwaliteitscontrole en reparaties stroomafwaarts.