A brand new year
Image default
Kinderen

Thuisonderwijs, voordelen en nadelen

Het A Beka-curriculum is een zeer populaire keuze voor veel homeschooling-gezinnen.  Het wordt ook gebruikt op nogal wat christelijke scholen in het hele land.
 
De A Beka-boeken werden ontwikkeld op het Pensacola Christian College.  Ze zijn gebaseerd op ervaring en informatie verzameld over een periode van vijftig jaar in de klaslokalen van de Pensacola Christian Academy door vele schrijvers.  Ze zijn uniek omdat ze geen momenteel gepubliceerd werk gebruiken voor hun curriculum, maar in plaats daarvan zelf onderzoek doen en ontwikkelen.  Dr. en mevrouw Arlin Horton zijn de oprichters van A Beka Book en de serie is vernoemd naar Mrs. Horton, wiens voornaam Rebeka is.
 
Het thuisprogramma van A Beka is fundamenteel christelijk.  Het belangrijkste doel van dit programma is om kinderen te baseren op het christelijk geloof.  Elk aspect en onderwerp wijst op het christelijke wereldbeeld.  Het is een werkboek gebaseerd curriculum en is zeer gedetailleerd.  Het gaat stap voor stap door elk concept en is zeer uitgebreid.  Dit is een goed leerplan voor die gezinnen in de thuisschool die erg georganiseerd zijn of een zeer gestructureerd programma nodig hebben.
 
Er zijn drie keuzes bij het werken met het thuisschoolprogramma van A Beka Book.  Er is de A Beka Academy DVD-optie, die twee opties biedt.  De eerste is het volledig geaccrediteerde voorbereidende College-programma waarin A Beka alle records bijhoudt.  De tweede is het niet-geaccrediteerde programma waarin de ouder alle records bijhoudt.  Elk bestrijkt exact hetzelfde materiaal.  Het enige verschil is de prijs.  In feite bevatten de dvd’s, naast de werkmappen, docenten die de onderwerpen in meer detail uitleggen.
 
De tweede optie is de A Para Academy Traditional Parent-Directed-optie.  Dit is een volledig geaccrediteerd college-voorbereidingsprogramma.  Een Beka biedt u handleidingen voor docenten die precies uitleggen hoe u het lesprogramma moet volgen en onderwijzen.  Je leert het materiaal en A Beka bewaart je gegevens voor je.  Het lijkt veel op een traditionele school zonder schoolgebouw.  U stuurt alle werkzaamheden en tests in en zij beoordelen deze en geven een rapportagekaart af.  Er is een academische kalender samen met voortgangsrapporten.  Dit is vrijwel hetzelfde als de dvd-optie minus de dvd’s.
 
De derde optie is de Textbooks / Materials for Home Schooling.  Dit is gewoon het curriculum.  Er is geen andere betrokkenheid van A Beka naast de materialen.  Je bewaart alle records en stelt je eigen tempo in.  U kunt het volledige programma bestellen of alleen de items waarvan u denkt dat ze geschikt zijn voor uw kind.  Veel ouders die voor deze optie kiezen, gebruiken samen met de A Beka-materialen delen van een ander curriculum.
 
Een Beka-boek is een goede keuze voor gezinnen met een thuisschool.  Het is heel bijbels gebaseerd en gestructureerd.  Het zet een sterke basis in de vroege jaren in kernvakken, zoals lezen en rekenen, en blijft studenten uitdagen helemaal door de middelbare school.  Het thuisschoolcursusprogramma van A Beka Book is een geweldig hulpmiddel om je kind les te geven en biedt veel opties.

Doe als ouder de special Educational Needs opleiding om nog meer in behoeften omtrent leren te kunnen voorzien.

http://www.edusucces.nl/cito-toetsen-in-een-veranderend-toetslandschap/