A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Welke stofzuiger kies jij ?

Welke zuiger kies je?

Je wilt een stofzuiger gaan kopen. Je weet dat je deze hebt in verschillende soorten. Maar welke types er momenteel precies op de markt zijn dat weet je niet. Je kunt kiezen uit vijf soorten: de stofzuiger met zak, de zakloze stofzuiger, de kruimeldief, de steelstofzuiger en de robotstofzuiger. De eerste twee stofzuigers zijn het bekendste en worden het meest verkocht. Op deze website kan je stofzuigers vergelijken.

Soorten stofzuigers

Hier volgt een kort overzicht van de verschillende types zuigers:

  • Stofzuiger met zak: Deze stofzuiger zuigt stof op in een zak, ook wel filter genoemd. Je trekt dit model achter je aan met een snoer. Als de zuigkracht minder sterk wordt dan is de zak vol en dient vervangen te worden.
  • Zakloze stofzuiger: Deze zuiger heeft geen filterzak. Het heeft een cycloon, die het stof van de luchtstroom scheidt. Hierdoor zal de zuigkracht niet verminderen. De opslag is transparant, waardoor je gemakkelijk kunt zien wanneer hij geleegd moet worden. Deze stofzuiger verbruikt minder energie dan het model met zak.
  • Kruimeldief: Dit is een zeer kleine, draadloze zuiger. Het is geschikt om klein vuil te zuigen, meestal in combinatie gekocht met een groter model.
  • Steelstofzuiger: Dit is eenmodel is snoerloos en heeft een lange steel met bovenin de opslag. Dat maakt de zuiger makkelijk hanteerbaar. Ook heeft deze zuiger weinig opbergplek nodig. De 2-in-1 steelstofzuiger is voorzien van een kruimeldief.
  • Robotstofzuiger: Dit is een luxe, dure stofzuiger. De robot zuigt zelfstandig op basis van ultrasone signalen. Zo weet hij waar de objecten zijn en hoe groot de ruimte is. Hij zuigt eerst langs de muren en vervolgens zigzaggend de rest van het vertrek.
http://www.stofzuigerzone.nl/