A brand new year
Image default
Huishoudelijk

Wat is nou precies de beste vloer voor in de keuken en waar moet je allemaal op letten?

Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je de vloer van je keuken vervangen? Nou, in de huidige markt voor woninginrichting, klanten hebben een breed scala aan vloeren keuzes om de aantrekkingskracht van hun keuken te verbeteren. Hout, keramiek, laminaat – noem maar op! Het gemak van de installatie, de aantrekkingskracht en het onderhoud zijn primaire factoren die u zullen helpen bij het bepalen van de beste vloerbedekking voor uw keuken. Kijk bijvoorbeeld eens naar VivaFloors vloeren voor een perfect resultaat in de keuken, ze staan hier namelijk bekend om.

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten vloeren voor in de keuken

De meest recente vloeroptie is kurkvloeren, een recyclebaar, milieuvriendelijk alternatief dat niet alleen een grote aantrekkingskracht heeft, maar ook ideaal is voor mensen die problemen hebben met de voeten en de benen. Het zachte en gladde oppervlak helpt de stress op de knieën en enkels te verminderen.

Het tongue-in-groove ontwerp van de meeste kurkvloeren maakt het installatieproces vrij eenvoudig. Dit verbazingwekkende en robuuste product is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar moet worden vermeden als u huisdieren in huis heeft die krassen kunnen maken op het vloeroppervlak.

Houten vloer wordt vaak gekozen

Het verbazingwekkende uiterlijk en de niet-kunstmatige uitstraling van hardhouten vloeren is de belangrijkste reden waarom meer en meer klanten de voorkeur geven aan het als een ideale vloeroptie. Vergeleken met keramiek is het warmer, makkelijker op de enkels en gewrichten en kan het gemakkelijk worden gereinigd met een gewone natte dweil.

Uw keukenvloer kan nu een aanvulling zijn op de meest gebruikte ruimte van uw huis, bijvoorbeeld het eetgedeelte, dankzij de verscheidenheid aan houten vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn!

Bamboevloer wordt zelfs wel eens gekozen in de keuken

Een andere steeds populairder wordende vorm van herbruikbare, milieuvriendelijke producten is de bamboevloer. Naast de bijdrage aan het milieu, zorgt de warme en mooie houten uitstraling ervoor dat uw keukenruimte er veel mooier uitziet.

Als u al een houten keukenkastje heeft, is het beter om te kiezen voor een ander alternatief in plaats van hardhouten vloeren, omdat het een eentonige uitstraling zal geven aan uw keuken.

Houd ook de kleur van de vloer even in de gaten

Sommige houten vloeren worden geleverd met overmatige korreling patronen die kunnen afschrijven uw ontwerp. Hickory en Oak zijn voor de hand liggende voorbeelden. U kunt echter altijd het nerfteffect minimaliseren en een meer neutrale uitstraling geven aan uw keuken met behulp van donkerder gekleurde vloeren en contrasterende meubels.

Lichtere kasten contrasteren bijvoorbeeld goed met donkere vloeren en medium tot donkere aanrechtbladen. Bij donkere vloeren is de zichtbaarheid van vuil en stof erg laag en bij lichte vloeren ziet uw keuken er een stuk groter uit. Daarom is het beter om een kleur te kiezen die niet te donker of te licht is in combinatie met een donkere kast en medium/lichte toonbank. Dit zorgt voor een rijke en evenwichtige uitstraling van uw keuken.

Tegels zijn gemakkelijk schoon te houden tijdens het koken

Keramische tegels zijn een andere populaire vloerkeuze voor de keuken. Het verbetert uw keuken door het aanbieden van een assortiment van decoratieve looks door de integratie van verschillende interessante kleuren en patronen in uw ontwerp, die blijven gebonden in de vloer door middel van tegel backsplashes. Het grote nadeel is echter de hardheid van het keramische oppervlak, waardoor het hard is voor je voeten, en de moeilijkheid van het verwijderen van voedselvlekken uit de voegen van de vloer. Het harde oppervlak, met name de keramische backsplash, is echter gemakkelijk te reinigen. Keramische tegels zijn ideaal voor Zuidwestelijke keukens en geven ze een lokaal en traditioneel gevoel.

Laminaatvloeren zijn een ander uitstekend alternatief voor een betaalbare prijs. Net als kurkvloeren zijn ook deze eenvoudig te leggen en te reinigen en hebben ze een grote verscheidenheid aan messing in de groeven, variërend van hout tot steen. Met een dampscherm onder de vloer ziet de vloer er fantastisch uit en werkt hij ook in uw keuken.

Zelfs met de alternatieven moet u een vloerexpert raadplegen voordat u een definitieve keuze maakt. De locatie en het type van uw huis zijn belangrijke determinanten van het door u gekozen alternatief. Daarom is het kiezen van de beste vloerbedekking niet alleen verbetert de look en feel van uw keuken, maar ook vergemakkelijkt de installatie en het onderhoud van uw keukenvloer voor jaren.

https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren-betonlook/