A brand new year
Image default
Huishoudelijk

De verdeling in het huishouden

Het is niet vreemd dat vrouwen minder werken dan mannen. Hoewel steeds meer vrouwen ambitieus richting het werkende leven gaat is de verhouding nog niet 50/50.

Over het algemeen werken mannen fulltime en hebben vrouwen een parttime baan. Het huishouden moet natuurlijk gedaan worden en vrouwen doen dit liever of het is normaal dat het gebeurd. Het huishouden is een grote klus en hier gaat veel tijd in zitten. Denk hierbij aan koken, schoonmaken en de boodschappen doen. Dit zijn hele dagtaken helemaal nu de vrouwen meer werken en de huizen dus groter worden en minder tijd ter beschikking is. Het is daarom ook niet vreemd om een schoonmaakster in te huren die 1 of 2 keer per week komt. Vaak wordt dan de boven of beneden verdieping door de schoonmaker schoon gemaakt. Dit is dan weer een positief resultaat van meer werken. Toch is het schoonmaken iets waar veel tijd in gaat zitten en er komt een heleboel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de koelkast, de keuken, de kastjes, de vaat, de wc, tegels schoonmaken, de badkamer, de woonkamer, de gang en ga zo maar door. Het hele huis schoonmaken kan je wel dagen mee bezig zijn. Het is daarom van belang dat je de juiste producten hebt om deze taken te realiseren.

Wat je misschien nog wel eens vergeet tijdens het schoonmaken en wat minstens zo belangrijk is, zijn de voegen van de tegels. Voegen schoonmaken kan een hele vermoeiende en lastige taak zijn. Je hebt hiervoor weer de juiste producten nodig. Zorg ervoor dat je de juiste producten alvast van te voren klaar zet zodat alles makkelijk binnen handbereik ligt. Je huis heeft al met al vele meters voegen en je wilt dus wel dat je dit efficiënt kan doen. Op deze manier verspil je geen tijd en wordt het huis mooi schoon. Je kan namelijk niet één onderdeel van je huis schoonmaken. Het moet een kloppend geheel zijn.

https://voegxpert.nl