A brand new year
Image default
Huishoudelijk

5 redenen waarom je de bank regelmatig moet reinigen

Waarom je jouw stoffen bank moet (laten) reinigen!

Het is belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan je stoffen bank en de meubelstof. Dus het schoonmaken van je bank.
Laten we 5 redenen waarom je bank moet reinigen eens in detail bekijken.
Overigens staan de redenen los van wie het doet: zelf of laten doen door meubelreiniger.

Reden 1:

Je stoffen bank is vies, zelfs als het niet zo lijkt te zijn. Hoe wordt de bank zo vies? Nou vooral door jou.

Omdat je geen vlekken, kringen of vuil op je bank ziet wil dit helemaal niet zeggen dat je bank schoon is. Feit is gewoon dat je bank iedere dag allerlei vuil, haar, dode huidcellen, stof ed. in zich opneemt. En deze ophoping is met het blote oog zo goed als onmogelijk te zien. Wanneer je op je bank gaat zitten of liggen, breng je stof, vuil, zand, huidvet en zweet over naar de bankbekleding. Iedere keer weer.

Meestal zul je dit allemaal niet zien, maar het is er wel. Sla maar eens met je vlakke hand hard op het zitkussen waar je veel zit. Kijk maar eens naar die plek waar je altijd je hoofd neer legt. En de leuningen waar je handen oprusten.

Maar nog erger dan de vervuilingen die zichtbaar zijn is het feit dat het bijdraagt aan de verslechtering van de luchtkwaliteit in huis. Door regelmatig de bank goed te stofzuigen en gemorste zaken direct weer te verwijderen zal het  minder erg zijn dan bij een bank waar nooit wat aan gedaan wordt. Maar het periodiek (laten) uitvoeren van een professionele dieptereiniging zal toch echt en zal er ook voor zorgen dat je meubels weer vrij zijn van al die nare verontreinigingen.

Reden 2:

Regelmatig reinigen van je bank verlengt de levensduur van je bank. Over het algemeen is de aanschaf van een mooie bank een flinke investering. En je zult er waarschijnlijk alles aan willen doen om er zeker van te zijn dat de bank lang meegaat.

Het regelmatig goed schoonmaken van je bank zorgt ervoor dat vuil en oliën verwijdert worden. En daarom kunnen die geen schade meer aan de bankbekleding veroorzaken. Door een klein bedrag per jaar te betalen voor een goede bankreiniging bespaar je jezelf grote uitgaven voor aanschaffen van een nieuwe bank omdat de oude te snel versleten is. Regelmatig reinigen van je bank zal dus een goed effect op de levensduur van je bank hebben.

Een ander dingen is dat zweet zouten bevat. Deze zouten kunnen de kleur van de bank doen vervagen. De zouten kunnen ook de vezels in je bank verzwakken en beschadigen.

Reden 3:

Door je bank ta laten reinigen door een professioneel bedrijf zullen oude en nieuwe vlekken verwijdert worden. Zelfs vlekken waar jezelf al alles aan gedaan hebt en waar het niet gelukt is om tot een tevreden resultaat te komen. Hardnekkige vlekken dus. En of het nu gaat om tekeningen van een creatief kind of een hardnekkige wijnvlek, koffievlek of bloedvlek niemand wil een bank vol met zichtbare vlekken in zijn huiskamer hebben staan.

Probleem met zelf reinigen is dat je eigenlijk precies de verkeerde middelen en aanpak gebruikt. Schoonmaakprofessionals hebben de kennis en ervaring en natuurlijk ook speciale reinigingstechnieken en hulpmiddelen die ze inzetten om vlekken uit je bank te halen en deze zo weer terug te brengen naar een “zo goed als nieuw” conditie.

Reden 4:

Professionele reiniging kan ook het uiterlijk van houten of leren onderdelen van je bank verbeteren. Maar het inhuren van een professional voor het reinigen van je bank kan ook de houten delen schoonmaken en in de was zetten. Zelfde met de leren delen van je bank. Ook deze worden gereinigd en direct voorzien van een goede leerbeschermer.

Reden 5:

Regelmatig uitvoeren van een dirptereiniging kan je gezondheid dus ten goede komen. Het zal helpen bij het verwijderen van stof, huidschilfers van huisdieren en andere luchtverontreinigingen die allergiesymptomen, astma-aanvallen of andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Het professioneel (laten) reinigen van de bankbekleding kan de luchtkwaliteit van uw huis dus verbeteren en jou en jouw gezin gezond houden.

https://demeubelreiniger.nl/bank-reinigen/