A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe de sport lockpicking in Nederland aan populariteit groeit

In Nederland worden er veel verschillende soorten sloten gebruikt. Al deze miljoenen sloten die gebruikt worden in Nederland zijn onder te verdelen in een paar categorieën.  

 

 

Kwetsbaarheden in sloten

Het vreemde is dat voor de meeste populaire systemen er een aantal bekende kwetsbaarheden staan. Met deze kwetsbaarheden zijn deze sloten redelijk simpel en zonder een sleutel te openen. Daarom verbaast het mij dat deze kwetsbaarheden zo worden verstopt. Het lijkt erop alsof de fabrikanten van deze sloten dit expres doen. Maar voor de consument is dit natuurlijk totaal niet is handig. 

Het is voor de fabrikant goedkoper om een model in grote oplage te laten fabriceren. Om dus aanpassingen je aan te maken wanneer er een nieuwe kwetsbaarheid is ontdekt is niet erg makkelijk om te doen. Tenminste er zijn dan veel extra kosten aan verbonden.  

Het openen van sloten met lockpicks

Sloten fabrikanten zijn dus ook niet zo erg enthousiast over de sport lockpicking. Bij deze sport zien de beoefenaars het namelijk als een uitdaging om deze kwetsbaarheden te vinden en te bemeesteren. 

Voor slotenmakers is dit een vervelend spelletje. Maar lockpickers zien het als een belangrijk iets om eerlijk te zijn over de werkelijke waarde van sloten.  

Locksport beoefenaars geven een realistisch beeld

Doordat lockpickers namelijk eerlijk zijn en waarheidsgetrouwe informatie leveren kunnen de consumenten betere keuzes maken. Wanneer je namelijk je bezittingen toevertrouwd aan een slot dan wil je er wel zeker van zijn dat dit een goed slot is. 
 

Wat maakt een goed slot een goed slot?

Veel consumenten hebben totaal geen idee wat nou een goed slot is er wat naar niet. Wanneer ze dus een slot zien dat iets goedkoper is dan een ander slot dan weten zij niet waarom. Of waarom dit eigenlijk verschil maakt. Maar in de meeste gevallen is dit prijsverschil een groot verschil in de werkelijke veiligheid die een slot biedt. 

 

Aangezien we echt heel veel toevertrouwen aan sloten is het wel een slim idee om wat meer energie te investeren in het onderzoek doen naar de betrouwbaarheid van sloten.

https://lockpicks.nl