A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Zelf bier brouwen, hoe en wat?

Zelf bier brouwen, hoe doe je dat? Misschien heb je er weleens over gefantaseerd om je eigen bier te brouwen. Het is natuurlijk best wel cool als je vrienden een biertje kunt aanbieden wat je zelf gemaakt hebt. Hoe moeilijk is het om bier te brouwen? Wat heb je ervoor nodig en mag het zomaar?

Zelf bier brouwen, mag dat?

Bier brouwen mag, niet op grote schaal voor de verkoop, maar wel voor eigen gebruik. Als je tijd over hebt, is bier brouwen een uitdagende en erg leuke hobby. Je leert het proces van het brouwen van bier en het resultaat is een verrukkelijk smaakvol biertje van eigen hand.

Zelf bier brouwen, stap voor stap

Om bier te brouwen moet je weten welke stappen je doorlopen moet, welke ingrediënten je nodig hebt en waar je op moet letten tijden het hele proces. Het doel is een smaakvol biertje te brouwen waarvan je met vrienden kunt genieten. Om bier te brouwen zijn er zeven stappen die je moet doorlopen, en begrijpen.

Schroten

Maischen

Filteren en spoelen

Koken

Koelen

Vergisten

Bottelen

Als je nog niet eerder bier gebrouwen hebt, zeggen bovenstaande stappen je hoogstwaarschijnlijk helemaal niets. Geen paniek, want dat komt omdat het moeilijker lijkt dan het is. Bier brouwen is namelijk niet moeilijk, maar erg leuk. En iedereen kan het. Als je een paar schone pannen in huis hebt, en de juiste ingrediënten, kun je zelf bier brouwen.

Hoe kun je bier leren brouwen?

Om zelf bier te brouwen maak je gebruik van een zogenaamd bierbrouwer pakket. Met een bierbrouwer pakket kun je stap voor stap je eigen bier brouwen. Alle ingrediënten zitten erin. Met behulp van een eenvoudige handleiding en stappenplan, doorloop je alle facetten van het brouwen van je eigen goudgele bier. Je leert zelfs hoe je bier moet bottelen in flesjes. Daarna hoef je alleen nog maar te genieten van je eigen gemaakte biersoorten.

Handleiding bierbrouwen

Met een IPA-starterspakket brouw je thuis ongeveer 5 liters heerlijk bier. Ga je voor Belgisch Blond bier dan brouw je 5 liter blond. Er zijn nog meer keuzes. Alle bier heeft 6,5% alcohol en een heerlijke smaak. Wil je een volleerde thuis bierbrouwer worden, dan kun je een complete cursus kopen. Voor een zeer schappelijke prijs leer je van mout, hop en gierst, 4 verschillende verrukkelijke bieren brouwen. Zo kom je feestdagen wel door. Ook een fantastisch cadeau voor iedereen die van een biertje houdt.

Voor meer informatie over het brouwen van bier kun je bij Brouwpunt terecht.