A brand new year
Image default
Entertainment

Kindershow voor kinderen? Of juist een kindervoorstelling?

Een prachtige kindertheatervoorstelling kiezen is een uitdaging. Ga je voor een gave kindershow of kies je meer voor de kunst? Wij proberen in dit artikel je te helpen met de keuze tussen kunst en entertainment. 

Kindershow of kindervoorstelling voor op een basisschool?

Bij kindertheater op een basisschool is het belangrijk af te wegen of het specifiek bedoeld is als entertainement of in het kader is van het van cultuureducatie op school. Neemt een juf afscheid? Of gaat de meester trouwen? Of is de school 50 jaar oud? Misschien is het dan slim om een kindershow te kiezen, omdat deze meer vermakelijk zijn. Wil je een optreden in het kader van cultuureducatie, kies dan voor een kindervoorstelling

Hieronder ziet u een voorstelling die geschreven is door Showman Jovel, speciaal voor kerst. 

http://www.youtube.com/watch?v=OlwmJusDZd4&feature=youtu.be

Deze en meer Kindershows vind je op Kindertheater

Voorstelling voor in het theater of op een festival?

Is een voorstelling vooral bedoeld voor een festival of voor in het theater, denk dan goed na over het type publiek dat je wilt bereiken. Het is in ieder geval van groot belang een kwalitatief hoogwaardige voorstelling te kiezen. Of een voorstelling goed is, kunt u op internet terug vinden door recensies te lezen over eerdere optredens. Op sommige websites op het internet, kunt u ook tips vinden, die door de redactie van de website zijn goedgekeurd. Voorstellingen zijn te vinden in allerlei soorten. Denk aan muziektheater, object theater, verteltheater maar er zijn ook voorstellingen die juist rondom een thema geschreven zijn.

Papier en Bas is een muziektheater voorstelling voor kinderen gemaakt met het oog op de kunst.

Wat kost een voorstelling?

De kosten voor een gemiddelde kindervoorstelling liggen zo rond de 600 tot 2000 euro. Dit hangt samen met de kwaliteit van de groep en de hoeveelheid voorstellingen op een dag. Kunt u meerdere optredens op één dag boeken, dan kunt u vaak de tweede en derde show/voorstelling goedkoper krijgen. Als je een voorstelling wilt boeken, vraag dan ook naar de reiskosten. Vaak heeft een artiest een rider met informatie die geregeld moet worden. Hou er rekening mee dat een artiest bijna elke dag vette snacks aangeboden krijgen. Iets gezonds is dus zeker ook weleens lekker. Als je goed voor een artiest of groep artiesten zorgt, komt/komen ze graag weer terug.

 

 

 

https://www.kindertheater.nl