A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilringen: toepassingen en gebruiksmogelijkheden

Wat zijn zeilringen?

Misschien hoort u er voor het eerst van: van het fenomeen zeilring. Zeilringen zijn speciale metalen ringen die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Vaak worden deze vastgezet in kleding en doeken. Zeilringen staan in de volksmond ook wel bekend als nestels, nestelringen of zeilogen. Goede zeilringen bestaan uit roestvrij messing of roestvrij staal, zodat ze lang meegaan en tegen allerlei weersomstandigheden bestand zijn.

 

Toepassingen en gebruiksmogelijkheden van dit type ringen

Maar waarvoor wordt een zeilring eigenlijk gebruikt? Een zeilring wordt over het algemeen vooral toegepast in tentdoeken, vrachtwagenzeil, gordijnstoffen, textiel, zeilmateriaal, maar ook in bijvoorbeeld katoen, karton en leer om een eerder gemaakt gat voldoende te verstevigen.

Een zeilring voorkomt dat een gat, waar bijvoorbeeld en draad aan bevestigd wordt, kan uitscheuren. Ook terrasdoeken en terrasoverkappingen worden van dit type ringen voorzien om ze strak te kunnen zetten zonder kans op uitscheuren. De gaten voor de ringen worden gemaakt middels een holpijp of een handstempel, waarna de ring er met een speciaal apparaat, of handmatig, in aangebracht kan worden.

 

Uitgebreide collectie zeilringen in bulk

Ook zeilringen kopen? Dat kan gemakkelijk en snel online. Online vindt u een groot aanbod ringen te koop met uiteenlopende diameters. Zo vindt u in de webshop van Ritomshop ringen met een diameter van enkele millimeters tot meer dan een centimeter. Hoe meer ringen u bestelt, hoe voordelig de stukprijs.. Want voordelige én optimale kwaliteit is de prioriteit!