A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is lachgas, het effect en de risico’s

Lachgas is een gas dat zoet ruikt en smaakt. Dit koop je meestal in de vorm van lachgas patronen, of in een speciaal daarvoor bedoelde tank. De werkzame stof van lachgas is N2O en dit wordt in een lachgas ballon gespoten. Dit kun je dan vervolgens innemen door in en uit te ademen in de ballon.

Daarnaast wordt lachgas ook gebruikt als narcosemiddel en als pijnstilling, bijvoorbeeld bij de tandarts of wanneer je met de ambulance mee moet. Echter is dit type lachgas iets anders, omdat het is vermengd met zuurstof.

Wat zijn de effecten?

Bij lachgas zijn de effecten heel duidelijk en daarnaast ook direct merkbaar wanneer je het gas in de ballon inademt. Dit zorgt namelijk voor een roes die heel kort duurt, dat een beetje lijkt alsof je dronken bent. Je spieren ontspannen en je hebt minder pijn in je lichaam. Daarnaast kan het zijn dat de dingen die jij ziet, hoort en voelt in elkaar overlopen. Ook is de kans aanwezig dat je een lachbui krijgt. Deze roes duurt echter maar een paar minuten, waardoor je weer opnieuw moet in- en uitademen via de ballon geschikt voor lachgas om dezelfde roes weer te krijgen.

Zitten er ook risico’s aan?

Als jij je netjes aan de regels houdt en het niet te vaak gebruikt, zitten er vrijwel geen risico’s aan vast. Toch is het wel verstandig met bepaalde dingen rekening te houden. Combineer het lachgas niet met teveel alcohol, want dit kan leiden tot zuurstoftekort. Ook is het niet verstandig teveel in- en uit te ademen in de ballon, twee patronen in één ballon te doen en in een snel tempo meerdere ballonnen te nemen. Ook dit kan zorgen voor zuurstoftekort. Heb je tintelingen of een doof gevoel in je armen en/of benen? Dan dien je direct te stoppen met het gebruiken van lachgas. Voor meer informatie over risìco’s en regelgeving check de website van Rijksoverheid.nl

 

https://slagroompatronengroothandel.nu/