A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

Maak je reis speciaal met een reis schaakset

Ben je een schaak liefhebber en ga je op reis dan heb je een reis schaakset nodig. Zo’n schaakset is speciaal ontworpen om mee te nemen op jouw reis. Je kunt dan denken aan een geweldige vakantie op de camping in Nederland of op een resort in een warm oord. Deze reis schaaksets zijn van compact formaat en kun je altijd in je tas of koffer kwijt zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. Ja, ze zijn klein, maar zien er niet anders uit dan de traditionele schaaksets van groter formaat. Alleen je kunt ze dus overal mee naartoe nemen en elk moment van de dag spelen.

Begin met het lezen van schaakboeken

Zit je op de camping of in een resort dan heb je waarschijnlijk veel tijd om te besteden. Je zult niet de hele tijd met schaken bezig zijn, maar ben je er enthousiast genoeg over dan kun je besluiten om een schaakboek aan te schaffen. In zo’n schaakboek vind je allerlei strategieën en tactieken om je spel te verbeteren. Met name is zo’n schaakboek voor de beginner heel handig. Maar ook als je een ervaren schaker bent kun je profiteren van nieuwe trucjes. Zo kan je na het lezen je volgende tegenstander op een nieuwe manier verslaan. Jouw nieuwe schaakzetten zullen veel indruk wekken.

Je kunt overal schaken met de reis schaakset

Naast dat zo’n reis schaakset heel compact is, is het ook nog eens magnetisch. Door de magneten zorg je ervoor dat de schaakstukken niet van het bord vallen en gewoon netjes blijven staan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je te maken krijgt met turbulentie in het vliegtuig. Schaken met zo’n schaakset kun je overal doen, in het vliegtuig, auto, bus, trein etc. Ook handig van een reis schaakset is dat ze inklapbaar zijn en een lade hebben waar je de schaakstukken kwijt kunt. Sommige van deze schaakset zijn zelfs zo compact dat je ze in je broekzak kunt stoppen. Hoe praktisch is dat wel niet?

Wat zijn de voordelen als je gaat schaken?

Er zijn allerlei voordelen als je gaat schaken. Vooral kinderen profiteren optimaal als zij gaan schaken. Ze hebben op school een betere concentratie, kunnen beter problemen oplossen, hebben een betere rekenvaardigheid en kunnen logischer nadenken. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen die sowieso al goed kunnen leren, maar ook voor kinderen die net beginnen met schaken. Overigens is schaken voor volwassenen ook heel goed, want je houdt de geest scherp en het zorgt voor het vertragen van dementie. Genoeg positieve aspecten als je wilt beginnen met schaken.