A brand new year
Image default
Hobby en vrije tijd

De 3d printer pen is hot!

Het fenomeen 3d printen is nog maar nauwelijks bij iedereen bekend, maar de 3d pen haalt hem in rap tempo in. Deze pen staat hoog op het lijstje van elke creatieveling, want het is echt ongelooflijk wat je met deze pen kan doen. Dat de pen niet alleen voor hobby-matige activiteiten geliefd is, zal ik hier later uitleggen. Maar dat de 3d printer pen een blijvertje is kunnen wij met zekerheid nu al stellen. Sterker nog, wij denken dat deze bijzondere pen zelfs straks op scholen een rol zal gaan spelen. Waarom? Lees verder!

De mogelijkheden van een 3d pen

Sommigen noemen de pen een 3d printer pen, sommigen noemen het gewoon een 3d pen. De eerste benaming komt voort uit het feit dat de pen natuurlijk is uitvloeisel is van de 3d printer. Anyway, wij noemen hem voor het gemak een 3d pen. Met zo’n pen teken je niet, maar bouw je. Er komt geen inkt uit, maar plastic. Dit plastic zit op rolletjes en wordt in de pen gesmolten en komt er als een lijntje uit. Je kunt er figuren mee maken, sieraden, alle vormen die je maar wilt. Er is een ruime keuze aan plastic, ze worden aangeboden in allerlei kleuren, met glitters of lichtgevend.

Professioneel gebruik van de 3d pen

Er wordt heel wat “afgeknutseld” met de 3d pen, maar in de industrie is de pen echter intussen een belangrijk deel van het gereedschap. Monteurs repareren er onderdelen mee of maken onderdelen zelfs na en dat scheelt veel kostbare tijd. Hiervoor gebruiken zij een filament dat harder en sterker is dan gebruikt wordt voor creatieve doeleinden. En dat is dan ook het enige verschil. De 3d pen is dus in no time een belangrijke tool geworden voor een enorme doelgroep.