A brand new year
Image default
Gezondheid

Snurkbeugel: de beste remedie tegen snurken

Snurken is een vervelende kwaal die gepaard gaat met veel geluidsoverlast. Er bestaan veel remedies tegen snurken die helaas lang niet altijd effectief zijn. De beste remedie tegen snurken is de snurkbeugel. Hieronder leggen we uit wat de snurkbeugel precies is en hoe je deze het beste kunt aanschaffen.

Wat is snurken?

Snurken wordt bij de meeste mensen veroorzaakt doordat de spieren tijdens de slaap verslappen. Hierdoor zakt de onderkaak samen met de huig en het zachte gehemelte naar achteren en raakt de luchtweg in de keelholte geblokkeerd. Dit veroorzaakt een vernauwing. 

Deze vernauwing zorgt ervoor dat er bij het inademen een onderdruk in de keel ontstaat, waardoor het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen worden en gaan trillen. Deze trillingen veroorzaken het snurkgeluid.

Werking van de snurkbeugel

De snurkbeugel zorgt ervoor dat de oorzaak van snurken wordt aangepakt. Het is een bitje dat de snurker ’s nachts draagt. Tijdens het dragen wordt de onderkaak naar voren gehouden, waardoor ook het zachte gehemelte en de huig op hun plek blijven. Hierdoor blijft de keelholte vrij en is de ademhaling normaal. Kortom: het snurken wordt voorkomen.

Wetenschappelijk bewezen

De snurkbeugel wordt in de medische wereld een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd, onderkaak (mandibula) verplaatst (repositie). Het Amerikaans onderzoeksinstituut het National Center for Biotechnology Information (NCBI) heeft aangetoond dat de snurkbeugel of MRA voor grofweg 90% van de snurkers een effectieve oplossing is. Omdat het middel zo effectief is, raden ook KNO-artsen het aan.

Snurkbeugel aanschaffen

Je kunt een snurkbeugel bij de tandarts aan laten meten, maar dit is een zeer prijzige aangelegenheid. De kosten kunnen oplopen tot ruim €900. Een betere optie is het online aanschaffen van een snurkbeugel. Kies niet voor een standaard beugel die niet aanpasbaar is op je gebit, omdat dit erg oncomfortabel en niet effectief zal zijn. Ga liever voor een beugel die je zelf op maat kunt maken. Dit doe je door hem in heet water te houden, waardoor hij zacht wordt. Nu kun je hem vormen. Houd hem hierna in koud water, en klaar is kees.

Andere dingen waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een snurkbeugel:

  • Niet goed, geld terug garantie. Sommige bedrijven bieden een proefperiode aan. Als de beugel bij jou niet werkt, krijg je dus gewoon je geld terug.
  • Positieve reviews. Onderzoek of de aanbieder positieve reviews van klanten heeft.
  • Prijs. Ga voor een aanbieder met een scherpe prijs. Het is niet nodig om meer dan €50 uit te geven aan een aanpasbare beugel.

Een aanbieder die al al bovenstaande eisen voldoet, is Mr. Anti Snurk. Deze snurkbeugel kost slechts €27,95 en je hebt een proefperiode van 7 dagen. Daarnaast heeft het bedrijf vele positieve klantreviews.