A brand new year
Image default
Sport

Hoe lang moet mijn opblaasbare SUP Board zijn?

Wanneer je een SUP Board wilt kopen is  belangrijk om stil te staan bij de afmetingen die het beste bij jou passen. Uiteraard speelt jouw lengte en gewicht een belangrijke rol bij het kiezen van je SUP Board. Een  te klein Board biedt minder stabiliteit bieden, maar een te groot board maakt weer dat je te hoog ligt. Daardoor kun je last krijgen van de wind. Maar ook het beoogd gebruik speelt een rol bij de keuze voor een bepaalde lengte.

Ontspannen SUPpen

Ga jij vooral het water op om te ontspannen? Lekker een beetje rondpeddelen, misschien wat yoga of een fitness oefening? Blijf je daarbij vooral op de rustigere binnenwateren? Kies dan voor een lekker groot SUP Board voor extra stabiliteit. Boards die ideaal zijn om te relaxen op het water zijn tussen de 10’4”en 11’2” lang

Lekker Touren met je SUP Board

Wanneer je van plan bent om met je opblaasbare SUP Board lekker te touren, dan is het slim om een Board te kopen met een “kickpad”. Dit is een lichte verhoging aan de achterkant, waardoor je meer grip hebt en je beter kunt afzetten. Dat maakt het een stuk makkelijker om kilometers te vreten. SUP Boards die zijn bedoeld om te touren zijn vaak wat groter, waardoor je ook je kind of wat bagage kunt meenemen. Een tour SUP Board is tussen de 10’10”en 12’6” lang en vaak ietsje breder en dikker dan de hierboven genoemde SUP Boards.

Snelheid op het SUP Board

Als je van actieen snelheid houdt en mee wilt doen races heb je een lang en iets smaller board nodig. Er zijn SUP Boards die hier speciaal voor zijn ontworpen.  Deze boards zijn tussen de 12’6” en 14’0” lang.

SUPpen op zee

Wil jij met je SUP de zee op, bijvoorbeeld om af en toe een golfje te pakken, of juist om voorbij de branding lekker de kust te volgen voor een heerlijke toertocht? Dan heb je een speciale Surf SUP nodig. Deze borden hebben 1 tot 4 vinnen en zijn tussen de 7’0” – 12’0”lang.

https://www.supboard-99.nl/