A brand new year
Image default
Fotografie

Wat kan je doen met al die reisfoto’s die je hebt gemaakt?

Van alles een foto maken is tegenwoordig een standaard. Met de smartphones of andere apparaten is het makkelijk om elk moment van een reis vast te leggen. Het vele foto’s maken heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je mooie herinneringen hebt voor later, maar het nadeel is dat je nog wel is bepaalde momenten mist door met een camera bezig te zijn. Heb jij nu veel reisfoto’s gemaakt? Leuk, maar wat ga je er eigenlijk mee doen. In de praktijk blijkt dat veel mensen foto’s maken dit delen op social media of dat de gemaakt foto’s op een harde schijf verdwijnen en waar niks meer mee wordt gedaan. Dit is zonde want er zijn vele mooie mogelijkheden om de reisfoto’s op andere manieren te gebruiken. Ben je benieuwd welke? Lees dan zeker verder, want hier worden enkele opties besproken.

Het ophangen in huis

Hoe leuk is het om de reisfoto’s te verwerken in het interieur in je huis. Een leuke foto van de reis in een fotolijstje op tafel of een mooie foto voor aan de wand. Een foto toevoegen aan het interieur heeft twee mooie voordelen. Ten eerste kom je vaak de leuke herinnering tegen en ten tweede kan het ook de uitstraling van je woonruimte positief beïnvloeden.

Nu kan je er dus voor kiezen om de foto’s in een standaard manier terug te laten komen, maar er zijn ook wat originelere opties. Zo kun je denken aan de Modulari hexagons. Hexagons zijn zeshoekige vormen en geven een unieke look aan de muur van jouw woonruimte. Je kan de foto’s op in deze vorm plaatsen op verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor een aluminium plaat, een forex plaat of een plexiglas plaat. Met deze platen kan je een enkele foto op de muur plaatsen, maar je kan ook voor een gehele fotocollage gaan van al jouw favoriete reisfoto’s. De Modulari hexagons geven je daarbij ook de mogelijkheid om de platen makkelijk te plaatsen door een magneet ophangsysteem, en geven je daarbij ook de mogelijkheid om de foto’s makkelijk te vervangen.

Maak een fotoalbum

Iets wat natuurlijk ouderwets klinkt is tegenwoordig nog steeds mogelijk, en op een andere manier dan die grote boeken waar je foto’s in moest plakken. Tegenwoordig kan je mooie fotoalbums laten maken met je favoriete foto’s en kan je daar ook leuke teksten of decoratie bij plaatsen. Zo kan je heel creatief een mooi fotoalbum maken van al jouw favoriete herinneringen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om niet voor een gedrukte fotoalbum te gaan, maar voor een digitale. Dan heb je bepaalde apparaten die dan steeds je foto’s weer voorbij laten komen.

Foto’s drukken op bepaalde producten

Er zijn verschillende mogelijkheden om foto’s te laten drukken. Je kan zoals eerder besproken foto’s laten drukken op platen voor in de woonruimte, maar er zijn ook opties om bepaalde producten te producten. Je kan bijvoorbeeld denken aan het drukken op magneetjes, flesopeners, truien, petjes of andere spullen. De mogelijkheden zijn oneindig en zo kan je ook een leuk cadeau geven aan degene waarmee je op reis bent geweest.

Wordt een blogger

Ben jij wel iemand die van schrijven houdt en wil je graag jouw reis delen? Dan is het ook een leuke optie om de foto’s te gebruiken voor het schrijven van een gastblog. Op die manier kan je met tekst en afbeeldingen andere mensen advies geven over de reis en jouw mooie verhalen delen. Deze blogs kunnen daarbij ook een leuk aandenken zijn om later weer is terug te lezen en te kijken.