A brand new year
Image default
Fotografie

Hoe vind je de beste fotograaf voor een bruiloft?

Hoe vind je de beste fotograaf voor een bruiloft?

Een bruiloft is iets erg speciaals en dit wil je dan ook maar al te graag vast leggen. Het is dan wel belangrijk dat het op een goede manier vastgelegd wordt. Wanneer de foto’s niet zo mooi zijn, zal je later enorm balen.

Wij willen je daarom graag wat tips geven hoe je de beste fotograaf voor je bruiloft kan gaan vinden. Elke fotograaf heeft zijn of haar kwaliteiten en daarom is het soms wel moeilijk om de juiste te vinden voor jullie bruiloft.

Apparatuur

De juist apparatuur voor een trouw fotoshoot is over het algemeen veel uitgebreider dan voor een portret foto. Het is daarom handig om te kijken welk apparatuur de fotograaf tot zijn of haar beschikking heeft. Wanneer dit goede kwaliteit apparatuur is, kun je er van uit gaan dat de fotograaf betere foto’s van je bruiloft kan maken. Hij/zij kan dan namelijk in elke situatie het beste shot maken.

Bij Lensguild kun je gemakkelijk filteren op apparatuur van de fotograaf. Verder kun je het de fotograaf uiteraard ook vragen. Vaak staat er ook al duidelijk aangegeven op welke gelegenheden de fotograaf fotografeert, maar vragen kan uiteraard nooit kwaad.

Kennismaking

Sommige mensen hebben nogal een haast om de juiste fotograaf te vinden voor hun grote trouwdag. Via Lensguild kun je gemakkelijk en snel in contact komen met honderden professionele freelance fotografen. Het is belangrijk dat het tussen jullie en de fotograaf klikt. Via Lensguild kun je gemakkelijk filteren tussen alle fotografen bij jou in de buurt, zoek bijvoorbeeld een trouwfotograaf in Amsterdam,Utrecht, Den Haag of Rotterdam.

Jullie kunnen de stijl van de bruiloft bespreken en wat voor een soort foto’s er zeker weten gemaakt moeten worden. Jullie moeten de fotograaf kunnen vertrouwen op het feit dat hij of zij het mooiste moment uit jullie leven vast gaat leggen. Daarom is het erg belangrijk om de verwachtingen duidelijk te communiceren.

Test fotoshoot

Na de kennismaking kun je samen met je partner er voor kiezen om eerst een tryout fotoshoot te doen. Zo weten jullie of jullie het er mee eens zijn en wat jullie eventueel anders willen zien. Op de bruiloft zelf kun je het namelijk niet meer veranderen, maar van tevoren kun je altijd alles nog aanpassen.

Op het moment dat je een tryout fotoshoot wilt doen, moet je dit eerst overleggen met de fotograaf. Voor het beste resultaat kunnen jullie ook jullie poses oefenen tijdens deze test fotoshoot. Zo heb je nog mooiere foto’s van het moment zelf. Als je tevreden bent over het resultaat kun je de fotograaf voor het echte werk boeken namelijk de trouwdag. En dit kun je natuurlijk het makkelijkste doen via Lensguild: het online vergelijkingsplatform voor fotografen en filmmakers.

 

http://lensguild.com/