A brand new year
Image default
Financieel

Lening aanvragen zonder rompslomp voor een nieuwbouw

De fora stonden begin januari 2015 bol van de verhalen van huiseigenaars, die in een nieuwbouw wonen, en een ‘lening aanvragen zonder rompslomp’ wilden sluiten om nieuwe dubbel glazige ramen te installeren, zonnepanelen te kopen of thermische kranen. Meestal klonk er maar één vraag: ‘Kan ik nu nog genieten van het voordeel van de ‘lening aanvragen zonder rompslomp’ of  verlies ik dat doordat ik in een nieuwbouw woon?

Vanaf augustus 2015 ondersteunt de overheid privépersonen die willen investeren in energiesparende maatregelen maar het grote geld ontbreken. In de eerste plaats betaalt de overheid 1,5 procent van de interesten terug die je aan jouw kredietverlener moet betalen. Ten tweede kun je de interesten die je dan nog zelf moet betalen deels inbrengen in jouw belastingen. Veertig procent kun je daardoor ook nog eens besparen. Op die wijze probeert mensen die energiezuiniger willen leven, een duwtje in de rug geven.

Het enige wat je daarvoor moet doen is, zodra je een contract afsluit met jouw bank om jouw energiebesparende investeringen te financieren ook een aanvraag indienen bij de overheid. En dat tussen 1 januari 2015 en 31 december 2016. Verder mag je per persoon en per jaar minimaal 1.250 euro en maximaal 15.000 euro investeren.

Waar kan je een lening aanvragen zonder rompslomp.

Al deze voorwaarden zijn ook gelijk voor huiseigenaars van een huis in aanbouw of een huis dat nog geen vijf jaar in gebruik is. Het enige wat zij niet meer genieten kunnen sinds 1 januari 2016 is de energieaftrek, met andere woorden de belastingskorting van 40 procent kun je niet terugvorderen als je stookketels wilt vervangen, dubbel glas wilt laten inbouwen, extra wilt isoleren, thermostatische kranen of een kamerthermostaat wilt plaatsen. Als je echter zonnepanelen, een installatie voor waterverwarming of geothermische systemen wilt aanschaffen en investeren, kun je nog steeds rekenen op deze 40 procent belastingsvoordeel. Zelfs als je in een nieuwbouw woont kan je een lening aanvragen zonder rompslomp.

http://snelaangeldkomen.com/wil-je-vandaag-nog-snel-geld-lenen-zonder-papierwerk/