A brand new year
Image default
Financieel

Geld lenen bij een bank

We beleven tijden dat de facturen snel mekaar opvolgen. Veel gezinnen maken het mee en hebben het lastig op het einde van de maand. De schulden kunnen zich zo opstapelen als het maand na maand zo blijft aanhouden. Op een gegeven moment krijg je ineens een onverwachte herstelling, aan je auto of je woning en je kan deze niet uitstellen. Dan moet je ook over het geld beschikken. Heb je niet genoeg staan dan moet je geld lenen bij een bank.

Voldoende inkomsten om te lenen?

Het bedrag dat je nodig hebt kan je dan aanvragen bij een bank. Zij zullen de mogelijkheden samen met jou bekijken. Je kan ongeveer 1/3e van je inkomsten spenderen aan leningen. Dat is een flink bedrag, maar zorg voor een goed evenwicht, zodat je nog voldoende geld kan overhouden om van te leven. Voedsel en andere levensmiddelen kosten ook geld en heb je altijd nodig. Als je geen andere leningen hebt lopen en een voltijds inkomen kan voorleggen, dan zal een bank vaak geen probleem maken om de lening goed te keuren. Er is dan zeer weinig risico voor de bank, ze zien dan ook dat je de lening zonder probleem aankan. En dan ook alles vlot kan terug betalen. Maar heb je wel één of meerdere leningen lopen dan zal de bank dit eens goed moeten bekijken. Heb je nog voldoende marge om een lening aan te gaan?

 

Op een website van zo wat alle banken kan je een lening simulatie uitvoeren. Daar zie je hoeveel de lening je maandelijks zal kosten en zie je de kosten ook erbij vermeld staan. Geld lenen via het internet is niets nieuws meer. Klanten zonder persoonlijk contact binnen halen is voor banken ook een manier om een klantenbasis op te bouwen. Maar jij kan zelf bepalen hoe en waar je een lening wil aanvragen.

 

http://www.kredietje.be/