A brand new year
Image default
Eten en drinken

Zin in sterke drank? Probeer eens sambuca.

Sambuca

Alcoholische drank we drinken het vast allemaal wel eens. Niet alle drank is te verkrijgen in de supermarkt, hier zijn alleen een aantal mix drankjes te verkrijgen, bier en wijnen. Maar niet de sterke drank, deze kun je alleen krijgen bij een slijterij. Alle alcoholische drank kun je kopen vanaf 18 jarige leeftijd, voor deze leeftijd mag het officieel niet gedronken worden en niet gekocht worden. Bij het kopen van alcoholische drank mag naar je identiteitsbewijs gevraagd worden tot 25 jarige leeftijd. Aan de kassa in de supermarkt hebben ze hier allemaal verschillende technieken voor, he is mogelijk dat degene achter de kassa zelf de geboortedatum of het jaar moet invoeren, maar ook kunnen ze speciale apparaten hebben, deze heeft de vorm van een pin automaat hier wordt dan het rijbewijs of identiteitsbewijs doorheen gehaald en hierdoor keurt hij het dan goed of niet en mag de drank dus niet mee gegeven worden als deze is afgekeurd.

Een alcoholische drank is sambuca, dit is een italiaans anijslikeur, het heeft een alcoholpercentage van veertig procent. Schenk je de sambuca in op traditionele wijze in dan horen hier drie koffiebonen bij, deze koffiebonen staan voor gezondheid, rijkdom en geluk. Om een mooie ronde, dikke smaak te krijgen wordt deze ook wel aangestoken, door hem aan te steken krijg je warm en koud tegelijkertijd in je mond.

Maffiadrank

Sambuca werd ook wel gedronken onder de maffia. Na een opdracht bij de maffie ging je met je baas/leider sambuca drinken, zaten er drie koffiebonen in de sambuca, dan kon je trots op jezelf wezen, want dan was hij erg tevreden over je werk. Zaten er twee bonen in dan kon je maar beter oppassen, zat er een in dan kan je de sambuca maar beter snel opdrinken en dan wegwezen. Zit er geen koffieboon in dan ben je al ten dode opgeschreven, de sambuca kon je dan ook beter laten staan en maken dat je uit de voeten kwam, je werd dan namelijk vaak geliquideerd. In de maffia wereld was sambuca en de koffiebonen dus erg belangrijk over je prestaties.

https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-sterke-drank/voordelige-sambucca