A brand new year
Image default
Eten en drinken

Fust bier kopen

Bier is de meest gedronken drank in Nederland. Populair bij alle leeftijden en beide geslachten. Per 1 januari 2014 is de leeftijd waarop drank, zowel milde- als sterke drank verhoogd naar een minimum leeftijd van 18 jaar.

Bijna ieder land heeft zijn eigen bier “merk”. In Nederland staat Heineken bekend als het meest gedronken biertje. Heineken is te verkrijgen over de hele wereld en staat op nummer 6 als het gaat om het aantal geproduceerde liters. In 2014 zijn er maar liefst 26 miljoen fusten van Heineken bier over de toonbank gegaan.

Waarom noemt men het soms pils en soms bier? Eigenlijk is dit heel simpel uit te leggen. Pils is een soort bier. Net als tripel of een wit biertje. Even de feiten op rij.

  • Pils is altijd bier
  • Bier is niet altijd pils

Pils is verreweg de meest gedronken alcoholische versnapering. Alle grote merken zijn echt pils bieren. Maar de markt is aan het veranderen. Producenten zijn steeds meer bezig om het assortiment te verbreden. De laatste jaren is het biertje Radler in de markt gekomen. Ondertussen te verkrijgen in wel 10 soorten. Een fris biertje met een stuk minder alcohol en ook zeer populair onder vrouwen. Vrouwen gaan steeds vaker aan het bier nu er door de producenten steeds minder bittere bieren worden ontwikkeld. De frisse smaak doet de dames goed. Naast Radler is er ook Rosé bier.

Bier wordt ook allerlei manieren verpakt. In kratten, blikken, flesjes, tenders en fusten. Een fust bier kopen wordt meestal gedaan bij de horecagroothandels. Is echt geschikt voor horeca bedrijven. Uit een fust bier kunnen tientallen biertjes getapt worden. Zijn verkrijgbaar in verschillende maten, meestal in 20 liter, 30 liter en 50 liter vaten. Kratten, blikken, flesjes en tenders zijn meer populair bij consument en kunnen gekocht worden bij benzinepompen, supermarkten, buurtsuper en horeca bedrijven.

Een fust bier kopen gebeurt tegenwoordig steeds vaker online. Waar eerder vaak de standaard merken enkel fusten bier produceerden zijn er ook steeds vaker kleine merken die de productie van vaten in behandeling nemen. Veel feesten, evenementen en bruiloften zijn afhankelijk van vaten. Hieruit kan getapt worden, wat uiteindelijk lekkerder drinkt, goedkoper is en voor de medewerkers alleen maar voordelen heeft. Er zit veel prijs verschil in de aanbieders, bedenk goed wat voor bezoekers van de feesten belangrijk is. Een goedkoop fust bier kopen

http://www.horecagoedkoop.nl/bierfust