A brand new year
Image default
Bedrijven

Koffiemachine kopen

Koffiemachines of koffiezetapparaten komen in allerlei vormen, kleuren en maten. Als je van plan bent om een koffiezetapparaat te kopen dan is dat waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Omdat er zo veel verschillende soorten apparaten en machines zijn is de keuze nogal lastig. Daarom zullen er in dit artikel meerdere onderwerpen worden besproken die je kunnen helpen de juiste machine te vinden die bij jou smaak en soort koffie past.

Wil je veel koffie zetten, of juist weinig koffie. Bij veel koffiezetapparaten, zeker de afgelopen vijf jaar, is het niet meer mogelijk om 10 koppen koffie tegelijk te zetten. De apparaten die afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, zijn specifiek ontworpen om 1 of twee kopjes koffie tegelijk te zetten. Omdat mensen steeds meer smaken willen ontdekken zijn er koffie cups ontworpen met speciale koffiemelanges. Hierdoor worden er slechts een aantal kopjes gedronken omdat de prijs van deze melanges hoger ligt. Als je dus van een speciaal kopje koffie houdt is het verstandiger om bijvoorbeeld een lavazzamachine te kopen met lavazza cups.

Als vaak een lekkere cappuccino of een latte machiatto drinkt zullen er extra mogelijkheden op het apparaat moeten zitten. Je kan er dan voor kiezen om een aparte melkopschuimer te kopen, een koffiezet apparaat met een aangesloten melkopschuimer of een apparaat met een ingebouwde melkopschuimer. Hoe geavanceerder het apparaat hoe duurder die wordt, maar waarschijnlijk ook hoe beter de koffie. Omdat het aparaat dan bijvoorbeeld een ingebouwde opschuimer heeft, kan er preciezer worden afgemeten hoeveel koffie er gebruikt moet worden. Als je zelf het melk opschuimt, weet je nooit de exacte verhoudingen, daarom kan een ingebouwde opschuimer juist van pas komen.

Zoals je ziet zijn er bij twee criteria al veel verschillende mogelijkheden. Bedenk daarom goed wat jouw vereiste zijn voor een kopje koffie en bedenk daarna wat voor een soort koffiezetmachine daarbij past.

https://www.koffiecupster.nl/