A brand new year
Image default
Dieren

Zorg ook in 2021 goed voor je huisdieren!

Het jaar 2020 is zo goed als voorbij en dat betekent dat we weer met een schone lei aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. Het jaar 2020 is een jaar dat veel mensen snel willen vergeten door de corona crisis. De corona crisis heeft ervoor gezorgd dat we meer thuis hebben gezeten dan ooit en hierdoor enorm beperkt zijn geweest in het sociale contact. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een vaccin en deze kan begin 2021 worden toegediend aan de Nederlandse bevolking. Als het goed is, kunnen we komend jaar weer gewoon naar ons werk en andere openbare gelegenheden bezoeken. Veel mensen hebben om de eenzaamheid veroorzaakt door de corona crisis een huisdier gekocht. Het is dan ook verstandig om alvast na te denken hoe je je huisdier nog steeds de aandacht kan geven die het beestje verdiend als je straks weer veel buiten de deur bent!

Zorg voor een goede verzorging

Waar je tijdens de lockdown periodes het beestje de gehele dag door de verzorging kon geven die het beestje nodig had, is dat straks wel anders. Zorg voordat je naar je werk gaat altijd voor voldoende voeding, drinken et cetera zodat het beestje zichzelf goed kan voeden. Daarnaast is het aan te raden om het beestje in de avonduren ve verzorging te geven die nodig is. Zo dien je eens in de zoveel tijd de nagels van je kat te knippen en bijvoorbeeld de haren van de hond te wassen met de beste hondenshampoo.

Wees scherp op onnatuurlijk gedrag

Als je huisdier onnatuurlijk gedrag vertoond, dan is het aan jou als huisdiereigenaar de verantwoordelijkheid om hier naar te handelen. Als je minder tijd met het beestje doorbrengt dan voorheen, dan is het moeilijker om dit te herkennen. Waar je eerst de gehele dag met het beestje doorbracht, zie je het beestje nu waarschijnlijk maar een paar uur per dag. Tijdens deze paar uur is het dus aan te raden om extra op te letten. Het urinegedrag is hierin enorm belangrijk. Let hierbij vooral op de frequentie van het plassen en daarnaast op de kleur en de moeite die het beestje heeft met plassen. Veel ziektes kunnen hieraan herkend worden, denk hierbij aan een blaasontsteking, blaasstenen en zelfs suikerziekte bij honden!