A brand new year
Image default
Dieren

top 3 manieren om je hond fit te houden

Net als de mens hebben honden de behoefte om fit te blijven. Door het fysiek fit blijven van de hond, kan het zijn dat deze lekkerder in zijn/haar vel blijft zitten. Honden hebben enorm veel energie, en het is natuurlijk zonde wanneer je hond dit verliest. Om toch je hond fit te laten blijven leest u in deze blog de top drie manieren om je hond lekker fit te houden.

 

Een eerste manier is om je hond lekker te laten zwemmen. Honden zijn van nature goeie zwemmers, en vinden dit in de meeste gevallen erg leuk om te doen. Om je hond hierin te laten stimuleren kan je ervoor zorgen om een speeltje of stok in het water te gooien. Hierdoor kan de hond op een speelse manier gaan zwemmen en zal hij/zij hier het meeste plezier uit kunnen halen. Het is fijn voor de hond om schoon drinkwater bij de hand te hebben na langdurig zwemmen. Zorg er ook voor dat de hond gemakkelijk uit het water kan komen, om zo onnodig letsel te voorkomen.

 

De tweede manier is om uw hond een goede nachtrust te bieden. Net zoals bij de mens is slaap voor de hond enorm belangrijk. Om je hond hierin te helpen is het goed om een juiste slaapplek voor de hond te creëren. Het is voor de hond erg fijn om op een zachte ondergrond te liggen. Een goede hondenmand is hier een erg goed voorbeeld van. Ook is de temperatuur in de kamer erg belangrijk. Zorg dat het niet te koud is, dit is slecht voor de conditie en de longen van uw hond. Ook is er een kans dat een lagere temperatuur de nachtrust inkort. Dit soort hondenmanden zijn te vinden bij de dierenwinkel. Je kan daarvoor gewoon lokaal kijken bij bijvoorbeeld een dierenwinkel Gouda.

 

De derde en ook laatste manier is om veel met uw hond te ‘spelen’. Het spelen met uw hond houdt de hond scherp en actief. Je hoeft natuurlijk niet heel de dag door met de hond bezig te zijn. Maar dagelijks vijftien tot twintig minuten spelen maakt al een groot verschil. Let wel op, sommige honden hebben meer beweging nodig dan anderen.

http://bonqers-dierenwinkel.nl/