A brand new year
Image default
Dieren

Rashonden moeten vaker naar de huisdierendokter

Bij het kopen van een “echte” rashond maakt men al snel de aanname dat het dier kerngezond is. In tegendeel helaas! Rashonden hebben juist het meest last van erfelijke ziektes en aandoeningen. Dat komt doordat deze arme viervoeters worden gefokt binnen eigen familiekring, inteelt. Hierdoor kan het uiterlijk van de hond het makkelijkst gemanipuleerd worden, wat tot ernstig zieke honden leidt. Bij de mopshonden gelden eigenlijk precies dezelfde problemen als de Franse bulldog. Een platgedrukte neus, kleine gekrompen krulstaart en gekromde rug door dwerggroei. Tijdens het wandelen alleen al zie je dat de heupen niet genoeg ruimte hebben om zich fatsoenlijk voort te kunnen bewegen.

 

Franse bulldog met stip op 1

Het meest doorgefokte hondenras is de Franse bulldog. De kenmerkende platgedrukte neus zorgt ervoor dat chronisch ademtekort hebben. Daar komt nog eens bij kijken dat deze platgedrukte neus de huid bij de ogen bij elkaar drukt, waardoor oogaandoeningen gemakkelijk ontstaan. Alsof dat nog niet genoeg was is het schattige korte gekrulde staartje ook een baasdoener op gebied van gezondheid. In deze huidplooien zijn vaak huidontstekingen te vinden. Dacht je dat we klaar waren? De afwijkende dwergbouw leidt tot veelvoorkomende hernia’s en geboorteproblemen! Wil je na het lezen van dit artikel toch een Franse buldog aanschaffen? Reken dan maar op veel bezoekjes aan de huisdierendokter.

 

Cavalier King Charles Spaniel naar de huisdierendokter

Schattig he, die kleine hondjes met grote ogen die je lief aankijken. Helaas zijn die kleine hoofdjes door al het fokken veel te klein geworden voor hun hersenen. Ja, je leest het goed. Hun hersenen passen simpelweg bijna niet meer in hun schedel, waardoor ze chronisch ondragelijke hoofdpijn hebben. Dit is exact de reden dat deze hondjes zo vaak aan hun kop krabben. Ben je het baasje van een Cavalier King Charles Spaniel en wist je hier niets vanaf? Een bezoekje aan de huisdierendokter is dan zeker aan te raden.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/huisdierendokter/

Gerelateerde artikelen

honden websites

Zelf rattengif gebruiken

Zorg ook in 2021 goed voor je huisdieren!