A brand new year
Image default
Dienstverlening

Wat moet je nakijken als de stroom is uitgevallen

Het is altijd vervelend wanneer de stroom uitvalt, omdat we zo afhankelijk zijn van stroom zijn er veel dingen we niet kunnen doen. Denk aan het zetten van een kopje koffie, het verlichten van een kamer of het simpel luisteren naar de radio. Het is dus belangrijk dat de storing snel voorbij is en de oorzaak wordt gevonden, dit moet je allereerst zelf gaan doen. Wanneer het je echt niet lukt kun je het beste de hulp van een elektricien inschakelen. 

Ga de oorzaak zoeken

Om een stroomstoring te verhelpen is het belangrijk dat er naar de oorzaak van de storing wordt gezocht, dit begint allemaal bij de meterkast. Het kan zo zijn dat er een groep is omgeslagen, dan is er niet zo veel aan de hand, je moet dan de groep weer inschakelen en je hebt weer stroom. Wanneer dit niet het geval is moet je bij de buren gaan kijken, het is dan namelijk de vraag of zij stroom hebben. Wanneer de buren wel stroom hebben heb je last van een stroomstoring binnen jouw muren, de kosten zijn dan ook voor jou. Wanneer de buren ook geen stroom hebben ligt de storing niet bij jou maar daarbuiten, er is dan waarschijnlijk een storing in het buurtnet. Dit kan komen door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden, je moet dan het Nationaal storingsnummer bellen. Er komt dan iemand van het netbeheer om de storing op te lossen. 

Bereid je altijd voor 

Het is handig om altijd voorbereid op een stroomstoring, het kan namelijk iedereen overkomen en kan op elk moment plaatsvinden. Het is dus handig om kaarsen in huis te hebben en eten te hebben dat niet opgewarmd hoeft te worden. Zo zit je dus niet zonder licht en eten tijdens de stroomstoring.

 

Gerelateerde artikelen

Goedkope en snelle wasmachine reparatie Utrecht

Euronet Belgium

Human dynamics training