A brand new year
Image default
Dienstverlening

Hoe moet je een begrafenis plannen? En welke zaken zijn gedekt door de verzekeraar?

Begrafenissen en herdenkingen bieden familieleden, vrienden en anderen die de overledene kenden en liefhadden, de gelegenheid om samen te komen om de overleden persoon te eren en te herinneren terwijl ze troost en steun bieden aan hen die het dichtst bij hem of haar staan, en aan elkaar. Door een kapitaal begrafenisverzekering te activeren kun je er voor zorgen dat alle kosten van de begrafenis goed worden afgedekt.

Of het nu gepland is na de dood (een situatie die ‘nodig is’) of vooraf (een situatie ‘vooraf’), het organiseren van een begrafenis of herdenkingsdienst blijkt vaak een emotioneel en soms vermoeiend proces. Dit artikel biedt een overzicht van de stappen die u moet volgen om een ​​begrafenis of herdenkingsdienst te plannen, hetzij voor uzelf of voor een geliefde. 

Een begrafenis- of herdenkingsdienst plannen

Het plannen van een begrafenis of herdenkingsdienst is een zeer persoonlijk proces, en uw beslissingen worden gevormd door uw levenservaringen, uw relatie met de overledene, wat de overledene wilde of wat u voor uzelf wenst na uw dood, wat u zich kunt veroorloven, en een talloze andere factoren. Er zijn verschillende redenen om van tevoren een begrafenis te plannen , maar hier zijn de beslissingen die u meestal moet nemen.

Veel mensen nemen ten onrechte aan dat een begrafenis en begraafplaats hetzelfde zijn, of dat het kiezen van crematie betekent dat je niet ook een begrafenisdienst kunt houden met het gebalsemde lichaam van de overledene van tevoren. Daarom is het belangrijk om te begrijpen dat een “begrafenis” zoals we er over het algemeen aan denken, eigenlijk twee belangrijke functies omvat:

Kies de vorm van verwijdering

Bij het plannen van een begrafenis of herdenkingsdienst, kan het misschien gemakkelijker zijn om eerst de gewenste vorm van lichaamsverzorging te selecteren:

  • Begrafenis (traditioneel) : Of het nu ondergronds is op een begraafplaats / graf of bovengronds in een mausoleum of graf (soms aangeduid als “graflegging”), traditionele begrafenis omvat meestal de aankoop van een kist , een begraafplaats of een mausoleum, een graf voering of grafkelder, en een grafsteen, ernstige marker, monument of plaquette.
  • Begrafenis ( natuurlijk of “groen”) : een groeiend aantal traditionele begraafplaatsen, evenals locaties die speciaal zijn gemaakt voor deze vorm van definitieve beschikking, bieden nu natuurlijke of “groene begrafenis” mogelijkheden. Over het algemeen proberen mensen die voor natuurlijke begrafenis kiezen hun impact op het milieu na de dood te minimaliseren.
  • Crematie : het crematieproces gebruikt warmte / vlammen om een ​​lichaam tot botfragmenten of “as” te reduceren. Deze gecremeerde overblijfselen bieden overlevenden daarna verschillende opties, zoals het houden of verspreiden van de overblijfselen, begraven onder de grond in een urn, het plaatsen van de binnen gecremeerde overblijfselen in een columbarium, enz.
https://uitvaartpolis-online.com/dekking-begrafenisverzekering/