A brand new year
Image default
Bloemen

Waar op letten bij de aankoop van een kerstboom tijdens de feestdagen?

Aanschaf/aankoop echte kerstboom

Echte Kerstboom kopen: Er wordt vaak voor een kunstkerstboom gekozen omdat deze geen naalden verliest, vanuit financieel oogpunt of vanuit praktische overwegingen (geen auto om de boom te vervoeren). Toch lijkt de populariteit van de kunstkerstboom de afgelopen jaren af te nemen. Steeds meer mensen verkiezen een echte kerstboom boven een kunstkerstboom.

Ga je voor een echte of voor een kunstkerstboom?

Het begint al bij de aanschaf van een echte kerstboom. Een kunstkerstboom haal je van zolder, een echte kerstboom kopen is het begin van een sfeervolle periode. Samen met je gezin ga je erop uit om de mooiste boom te scoren. Dit doe je bij kerstboomtelers in de buurt. Bij sommige telers kun je de boom op het land uitkiezen, anderen hebben ze overdekt uitgestald staan.

Ben je niet in de mogelijkheid om naar een teler te gaan omdat er geen in de buurt is? Heb je geen auto tot je beschikking om de boom in te vervoeren? Of regent het pijpenstelen en wil je lekker vanaf de bank een echte kerstboom kopen? Dat kan! Tegenwoordig zijn er ook prachtige kerstbomen online te koop. De verkopers zorgen voor de beste kwaliteit, zodat je niet teleurgesteld wordt. Het soort boom en de maat kun je natuurlijk zelf bepalen. De boom wordt netjes in net geleverd tot aan je voordeur. Dus zijn er praktische redenen waarvoor je snel voor een kunstkerstboom zou kiezen, maar eigenlijk liever een echte kerstboom wil, kruip achter de laptop en bestel je echte kerstboom online!

Waar let je op bij het uitkiezen van een kerstboom?Onthoud bij de aanschaf van een kerstboom dat het een natuurproduct is, en bijna nooit helemaal symmetrisch is. Een beetje een scheve boom en een gat in de takken heeft ook echt zijn charme.

Kies je een boom met of zonder kluit?

Er wordt gesteld dat een kerstboom met kluit zijn naalden langer vasthoud. Dit blijkt in de praktijk niet het geval. Als je een gezaagde boom goed verzorgd en een goede kwaliteit boom kiest, behoudt die even lang (of in sommige gevallen zelfs langer) zijn naalden. De keuze voor een kerstboom met of zonder kluit kun je nog laten afhangen van hoe je de boom wil plaatsen. Heb je een easyfix kerstboomstandaard, dan kun je daar een gezaagde boom op bevestigen (mits voorgeboord door de teler).

Hoe groot moet de kerstboom zijn?

Bedenk voordat je op pad gaat voor het uitkiezen van een kerstboom waar je de boom wil plaatsen. Heb je een grote woonkamer met veel ruimte, dan kun je een boom van boven de twee meter uitkiezen. Heb je wat minder plek voor de boom, kies dan voor een boom tussen de 1,5 en 2 meter. Het is namelijk zonde als je de piek moet afzagen omdat de boom te hoog is… Bij de teler is het vaak lastig inschatten hoe hoog te boom mag zijn, meet dit dus van te voren thuis op.

Wat is je budget?

Probeer van te voren te bepalen hoeveel geld je maximaal wil uitgeven om een kerstboom kopen. De verschillen in prijs lopen nogal uiteen. Denk er wel aan dat hoe mooier en groter de boom, hoeveel meer hij zal kosten. En ook voor kwaliteit betaal je.

 

https://kerstboomthuisgeleverd.nl/product-categorie/fraseri-kerstboom/