A brand new year
Image default
Bedrijven

Wat je moet hebben voor wintersport

Wanneer je op wintersport gaat heb je allerlei attributen nodig zoals een helm, schoenen en een snowboard of ski’s. Deze kun je van tevoren kopen maar je kunt ze natuurlijk ook huren. In dit artikel benoemen we alle spullen die je nodig hebt en waar je op moet letten, dus lees gauw verder.

Erg belangrijk, de juiste kleding

Je gaat de bergen op en de kou in, dus je moet warme kleding. Maar je moet ook veel bewegen dus deze kleding moet je niet minder beweegbaar maken. Ga daarom altijd voor een goede winterjas die gebaseerd is op de wintersport. Deze jassen zijn meestal wat losser en daardoor kun jij je gewoon nog goed bewegen. Pas deze jas ook altijd en doe er een dikke trui onder, zo weet je altijd dat de jas goed zit ook als je wel gekleed op de piste staat. Ook heb je goede handschoenen en sokken nodig. Deze kun je overal halen, maar let goed op dat ze warm zijn. Ook is thermo ondergoed nooit een slecht idee. Tot slot heb je een skibroek nodig. Doe geen normale broek aan met thermo ondergoed eronder, want deze worden nat en erg koud. Een skibroek is voor de sport gemaakt en dus ook waterdicht. 

Technische onderdelen van je attributen

Om te kunnen snowboarden/ skiën heb je speciale schoenen nodig. Deze kun je vastklikken op de latten/ board en hebben een veiligheidsmechanisme dat wanneer je valt dat ze losgaan. Bij een snowboard heb je uiteraard snowboard schoenen nodig. Koop deze altijd in een winkel en wanneer je ze besteld bestel ze meestal een maat groter. Je gaat er met dikke sokken in waardoor je voet iets groter wordt. Zorg ervoor dat je skisokken meeneemt naar de desbetreffende winkel, of vraag aan het personeel of zij die voor je hebben om mee te passen.

Veiligheidsuitrusting

Wintersport is ook een gevaarlijke sport. Het is daarom van hoogst belang dat je goed beschermd bent op de pistes. Draag daarom altijd een snowboard helm of een ski helm. Daarnaast zijn kniebeschermers ook geen slecht idee aangezien je nog wel eens zult vallen en dat kan best zeer doen. Afhankelijk van hoe goed je bent kun je het beste inschatten wat voor bescherming je allemaal nodig hebt. Maar meer bescherming, is altijd beter want je weet maar nooit.