A brand new year
Image default
Bedrijven

Purchase to pay automatisatie, want er zit maar 24 uur in een dag

Het purchase to pay proces kan erg tijdsintensief zijn waardoor je niet altijd tijd overhoudt voor de dingen die er nog meer toe doen. Je moet prioriteiten stellen en kunt niet altijd meer bezig met de dingen die je leuk vindt in je bedrijf. Wat nou als ik zeg dat het anders kan, waardoor jij bijna geen tijd meer kwijt bent aan je purchase to pay proces. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder want in dit artikel geven we je de gouden tip.

Het automatiseren van je purchase to pay proces

Eerst even snel, wat is het p2p proces ook alweer. Het p2p proces zijn alle handelingen waarbij je geld factureert of moet betalen. Zo moet je leveranciers betalen, personeel en moeten jouw klanten jou betalen. Kortom, heel veel handelingen binnen je bedrijf. Daarom is er een oplossing bedacht die jou helpt om orde in de chaos te scheppen en tijd van je handen te nemen. Je kunt het p2p proces namelijk volledig automatiseren. Dit kun je doen met diverse software zoals Basware. Hierdoor worden automatische facturen verstuurd naar je klanten, ook wel e-facturatie genoemd. Daarnaast worden je leveranciers ook automatisch betaald en zelf je personeel kun je uitbetalen met dit systeem. Zo heb je weinig omkijken naar je p2p proces, en is alles goed geregeld. Mocht je een systeem niet vertrouwen, maak je geen zorgen. Alles wordt overzichtelijk bijgehouden in een database waar je altijd alles in kunt terugvinden. 

Het kan niet alleen wat je nu zelf doet

Het kan namelijk nog veel meer! Doordat alles overzichtelijk in een database wordt opgeslagen kun je van alles doen met deze data. Je hebt extensies en tools die je kunt downloaden en kunt integreren in je database. Zo kun je automatische rapporten laten uitdraaien, overzichtelijk weergeven of een bepaalde investering zijn rendement uitbetaald of een volledige spend analyse afdrukken. De opties zijn eindeloos en hier kun je ruimschoots gebruik van maken. Het kost geld om dit systeem te gebruiken, maar het zal veel minder zijn dan de tijd die je er nu zelf aan besteedt. Kijk of het voor je uit kan, en ga je weer focussen op de dingen die je leuk vindt om te doen in je bedrijf.