A brand new year
Image default
Bedrijven

Hoe kun je in het nieuwe jaar je administratie beter regelen

Het nieuwe jaar komt er weer aan, en dat betekent goede voornemens. Misschien heb jij wel een bedrijf en wil je meer tijd spenderen aan het organiseren van je bedrijf of het uitbreiden van je team. Wat het ook is, het is sowieso altijd een goed idee om minder tijd te besteden aan de dingen die je kunt automatiseren en of uitbesteden. Wil jij weten wat de opties zijn voor je administratie beter regelen? Lees dan snel verder want we vertellen het in dit artikel.

Van ouderwets, naar nieuw en modern

Mocht je je eigen administratie nog regelen op papier, dan kun je enorm verbeteren. Digitale boekhouding is namelijk veel sneller en overzichtelijker. Door alles in mappen te zetten heb je alles overzichtelijk en kun je met een zoekfunctie zo elk willekeurig document tevoorschijn toveren. Daarnaast biedt het nog vele andere mogelijkheden zoals analyses en de automatische uitdraai van jaarverslagen en kwartaalrapportage. Maar mocht je dit zelf allemaal niet willen doen dan kan een boekhouder in Groningen of een andere regio jou hierbij helpen. 

Uitbesteden is een optie, maar vraag wel om advies

Het kan zijn dat je niet alles wilt uitbesteden. Omdat je het nog niet uit kan of omdat je het leuk vindt om je eigen administratie te regelen. Volg dan alsnog het advies van de vorige alinea. Maar kijk ook naar de opties, want online boekhouding kan nog veel meer voor je betekenen dan alleen het opslaan van gegevens. Ook is het interessant om alsnog wel zo nu en dan te spreken met professionals die alle kleine kneepjes van hun vak kennen. Zo kun jij misschien wel besparen op je belasting of andere kostenposten. Voor fiscaal advies in Groningen of andere regio’s kun je altijd bij een specialist terecht. Ga de samenwerking met ze aan en zie of je iets voor elkaar kunt betekenen. Een partnership creëren met een administratiekantoor kan namelijk erg voordelig zijn. Tot slot kan je zo ook kijken of je alles goed doet, en of je op bepaalde dingen je administratie/ boekhouding kunt verbeteren.