A brand new year
Image default
Bedrijven

Fit zijn vóór en na je bevalling

Zorg goed voor jezelf

Veel vrouwen bereiden zich voor op hun bevalling en de opvoeding van hun kindje door pufcursussen te volgen en boeken te lezen. Wat daarnaast ook erg belangrijk is, is dat je je lichaam goed verzorgt en geeft wat het nodig heeft. Naast de cravings die een heel normaal onderdeel van je zwangerschap zijn, is het dus ook van belang dat je gezond blijft.

Waar moet je op letten?

Let er op dat je tijdens en na je zwangerschap de juiste oefeningen met de juiste intensiteit doet. Tegen het einde van je zwangerschap zijn jij en je kindje een stuk kwetsbaarder dan helemaal aan het begin. Daarom zullen de zwaardere trainingen je in het begin makkelijker afgaan, maar is het van groot belang dat je dit niet blijft doen als je bevalling eraan zit te komen! Ook moet je natuurlijk niet meteen weer vol gas de sportschool in zodra je kindje is geboren. Sporten na je bevalling bouw je rustig en onder begeleiding op, om blessures te voorkomen.

Tijdens je zwangerschap

Door te sporten en actief fit te blijven tijdens je zwangerschap, zul je verschillende voordelen ervaren. Zo heb je minder last van pijntjes, ben je fysiek beter voorbereid op je bevalling, en zul je dus zowel letterlijk als figuurlijk beter in je vel zitten. Tijdens je zwangerschap gymmen is hiervoor een leuke oplossing. Zo maak je het niet te zwaar, maar blijf je wel gezond.

Na je bevalling

Lekker bewegen en je sportroutine weer opbouwen na je bevalling, zorgt ervoor dat je snel weer op je vertrouwde gewicht zit. Daarnaast is het een mooie ondersteuning bij het geven van borstvoeding, omdat je door een goede doorbloeding een gezondere productie van melk zult hebben. Ook helpt het je tegen bekkenbodemklachten en urine-incontinentie.

https://www.trainingformamas.nl/

Gerelateerde artikelen

Glasnetwerk

Vertrouw op de beste makelaar Amsterdam Noord

Laat uw kleine beurt in Apeldoorn uitvoeren door Autobedrijf Roetert