A brand new year
Image default
Marketing

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding gaat over het actief krijgen van backlinks naar uw website van externe websites. Het doel van linkbuilding is om een ​​hogere ranking te behalen in zoekmachines zoals Google en dus hoger te scoren op bepaalde zoekwoorden.

Waarvoor zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn belangrijk voor het Google-signaal om relevantie en autoriteit te bepalen. Dit zeggen ze op hun website over hoe zoekalgoritmen werken. De manier waarop Google naar backlinks kijkt, is de afgelopen 10 jaar sterk veranderd. De kwaliteit en relevantie van links wordt steeds belangrijker. Uiteraard heeft het linkprofiel een gezonde verdeling in de ankerteksten en tussen het aantal backlinks en het aantal domeinen waar die backlinks vandaan komen.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van het zoekmachinemarketingproces. Een zoekmachine hecht veel belang aan het aantal relevante links in inkomende links naar een website. De theorie erachter is heel eenvoudig. Zoekmachines zien deze links als stemmen voor een website. Hoe meer stemmen de website krijgt, hoe belangrijker het zou moeten zijn volgens de zoekmachines. Waarom zouden mensen anders de moeite nemen om naar uw website te verwijzen? (Links).

Niet alle stemmen zijn even belangrijk voor Google. Als het gaat om dierenvoeding op uw website, is de stem van een dierenarts meer waard dan die van een fietsenmaker. Dit is wat we bedoelen met relevante backlinks. Linkbuilding uitbesteden helpt uw ​​verbeterde zoekwoordposities te verbeteren als uw bestemmingspagina’s technisch solide zijn en goede inhoud hebben. Met behulp van trefwoordenonderzoek kunnen de trefwoorden van uw doelgroep worden gevonden.