A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Kinderfiets 16 inch

Elke ouder vindt het leuk om hun kind voor de eerste keer te zien fietsen. Nou verschilt het per kind hoe snel ze kunnen fietsen. Dus zijn er ook verschillende maten fietsen. Je hebt bijvoorbeeld kinderfiets 16 inch, een kinderfiets van 18 inch en nog vele andere maten, voor kleiner en groter. Het is dus belangrijk om te kijken welke maat kinderfiets je moet nemen voor jouw kind. In deze tekst zul je lezen wat de beste fietsjes zijn voor verschillende categorieën.

Juiste keuze

Het is ook belangrijk om er van bewust te zijn of je kind veel en ver moet fietsen, of juist minder. Als je kind veel vriendjes heeft die op verre afstanden wonen, is het belangrijk dat je kind de juiste maat fiets heeft en goede bandjes heeft onder het fietsje. Fietst je kind al op jonge leeftijd naar school, dan is het handig dat je kind een goede stevige fiets met slot heeft. Zelf racete je vroeger misschien ook al met je kleine kinderfiets door de buurt heen met je vriendjes. Op de fiets beleefde je een prachtige tijd. Goede bandjes zijn ook belangrijk, omdat je kind waarschijnlijk veel door de wijk heen gaat scheuren met de andere kinderen.

Vakantie

Veel families gaan ook op fietsvakantie. Dan is het erg leuk om je kleine dochter of zoon ook lekker zien te fietsen. Het is heerlijk om met het hele gezin door bijvoorbeeld Portugal te fietsen. Niet alleen jij zal plezier hebben, maar ook je kind. Je kan ook heerlijk door Nederland heen fietsen. Je komt van alle soort plekken tegen, die ook vaak indrukkend mooi zijn. In Nederland is het ook makkelijk routes uitkiezen, die leuk zijn voor het hele gezin. Ik zou zeggen, begin met kleine routes en eindig met lange ritten door de mooie zomerdagen.