A brand new year
Image default
Sport

Een kampioensschaal of wisselbeker kopen? Wanneer kies je waarvoor?

Als organisator van sportwedstrijden heb je een hoop te regelen voordat het kampioenschap, de wedstrijd of het toernooi kan losbarsten. Niet in de minste plaats zijn de prijzen die je daarbij uitreikt een symbool voor de prestige van je evenement. Je kunt kiezen om medailles te bestellen, sportbekers, wisseltrofeeën en kampioensschalen. Die laatste twee worden vooral gezien als het neusje van de zalm onder de sportprijzen. Maar… wanneer kies je voor welke prijs?

Wanneer ga je een kampioensschaal kopen?

De kampioensschaal is misschien wel de meest bekende prijs in de voetballerij. Iedere competitie strijden de eredivisieteams tegen elkaar om deze ultieme prijs in de wacht te slepen. Op andere niveaus strijden ook verschillende teams tegen elkaar in de regionale of landelijke competitie. Sommige regionale organisatoren kiezen voor sportbekers terwijl andere, in navolging van de eredivisie, ervoor kiezen om een kampioensschaal te kopen.

…En wanneer kies je voor een wisselbeker?

Sportbekers, kampioensschalen of medailles bestellen doe je vaak bij een competitie of een losse wedstrijd. Bij een terugkerend toernooi, vanuit de club of bijvoorbeeld een bedrijventoernooi of teambuildingactiviteit kiezen organisatoren er vaker voor om een wisselbeker te kopen. Een wisselbeker is een luxere trofee dan een gemiddelde sportbeker. Dankzij personalisatieopties kun je ieder jaar het jaartal en de naam van de winnaar veranderen.

Andere mogelijkheden voor sportwedstrijden en andere evenementen

Niet iedere sportdiscipline werkt met sportbekers, medailles of kampioensschalen. In de paardensport is het bijvoorbeeld gebruikelijk om een rozet uit te reiken aan de winnaars. De verschillende kleuren geven aan welke plek de atleet heeft behaald. Bij sporten als bowling, darten, snooker en pool worden er vaak beeldjes uitgereikt die zijn gepersonaliseerd op de sport. Daarnaast zie je ook glazen awards en speciale kinderprijzen de revue passeren. Weet jij al welke prijs het beste bij je evenement past?