A brand new year
Image default
Auto’s en Motoren

Creëer een veilige werkomgeving

Het is van belang om in een veilige werkomgeving te werken. Hierbij is het van beland dat er goed nagedacht over de bedrijfshulpverlening van een bedrijf. Vanaf het moment dat een werkgever iemand in dienst neemt is het van belang dat hier duidelijke afspraken over zijn gemaakt zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Dit is de verantwoordelijkheid voor zowel de werkgever en werknemer. Als werknemer kunt u daar uw werkgever ook op attent maken als dit niet het geval is. In dit geval kunt u dit met de werkgever bespreken en hier een oplossing voor bedenken. Het is te alle tijden belangrijk om de veiligheidskwestie binnen uw bedrijf serieus te nemen. Ook is het voor u zelf ook van belang om tijdens et werken uw eigen veiligheid en gezondheid in de gaten te houden.

Daarnaast is het van belang een werkgever goed heeft nagedacht over de bedrijfsveiligheid. Hier komen heel veel aspecten bij kijken. Zo dient de pand voorzien te zijn van een schuimblusser. Brandgevaar is iets wat in de gaten moet worden gehouden. Daarnaast is het van belang om een verbandskoffer op kantoor te hebben zodat bij ongeluk iemand meteen kan worden geholpen. Ook kan er nagedacht worden om een van de werknemers op te leiden tot een bedrijfshulpverlener. Hiervoor moet er een training worden gevolgd en kan er gebruik worden gemaakt van een bhv trainingsset. Hierbij wordt de werknemer opgeleid om bij ongevallen eerste hulp verlenen. En in geval van brand, het brand beperken en mensen te helpen te evacueren. Er wordt vaak geadviseerd om twee bhv’ers op te leiden. Zodat er altijd iemand aanwezig is om hulp te verlenen wanneer dit nodig is.

Een bhv training begint ongeveer bij een prijs van 170 euro. Wanneer er geen bhv’er is opgeleid binnen uw bedrijf kan dit leiden tot een boete van een inspectie of ergen een ongeluk op de werkvloer waarbij er niet meteen eerste hup verleend kan worden.

https://www.schoens-safety.nl