A brand new year
Image default
Aanbiedingen

De perfecte trouwdag, wat komt er op je af?

Hoera, je bent ten huwelijk gevraagd

De zomer is weer ten einde en iedereen gaat weer langzaam aan het werk. Ben jij deze zomer ten huwelijk gevraagd? Dan heb je een mooi jaar voor de boeg om alles voor je bruiloft tot in de puntjes te regelen.

Onmisbaar: de todo-trouwlijst

Het plannen van een huwelijk is een spannende periode waarin er heel veel op je afkomt. Het is daarom handig om een todo-lijst te maken met alle belangrijke elementen voor een geslaagde huwelijksdag. Hoe eerder je deze lijst gemaakt hebt, hoe minder stress je zult ervaren.
Ga lekker met je partner brainstormen, zo’n lijst kan echt ieder detail dat jullie bedenken bevatten. Uiteraard begin je met de grote items zoals een datum, locatie, budget, trouwkleding, aantal gasten, vervoer, ringen, enz, enz. Afhankelijk van je budget kan je dit dan verder gaan invullen.

Maak je trouwdag bekend met een save the date kaart

Deze trend is enkele jaren geleden overgewaaid uit Amerika en eigenlijk wel heel erg handig, namelijk de save the date kaart. Deze stuur je naar alle gasten die je er zeker bij wilt hebben op jullie grote dag. Handig is het om een save the date kaart al zo 6 tot 8 maanden van tevoren te sturen, zodat ze de trouwdag vast vrij kunnen houden in hun agenda.

Wat zet je op je save the date?

Er hoeft nog niet zoveel op, het belangrijkste is de trouwdatum, dus deze moet wel zeker vast staan! Alle andere informatie volgt in de officiële uitnodiging die je later stuurt. De save the date is eigenlijk meer een vooraankondiging.

Welke stijl trouwkaarten kies je voor je trouwdag?

Dat jullie een mooi feest gaan geven op jullie bruiloft is een feit, maar wat voor trouwkaart stuur je naar je gasten? Ook dat is nog een hele klus. Het is handig om voor jullie trouwdag te kiezen voor een thema, dan kun je alles voor je bruiloft eenvoudig doorvoeren met dit thema in gedachte. Houd je van botanisch, bohemian of vintage of juist meer minimalistisch, industrieel of rustic? Bij alle thema’s is heel veel decoratie online te verkrijgen.

Wanneer verstuur je je trouwkaarten?

Het is gebruikelijk om de werkelijk trouwkaarten zo 6 tot 8 weken voor de grote dag te versturen. Dan hebben al je gasten nog ruim de tijd om de dag vrij te houden in hun agenda of eventueel vrij te nemen. Trouw je in een drukke periode of in de zomervakantie, ga dan uit van 8 tot 10 weken, zo voorkom je dat iemand zin vakantie al heeft geboekt. Bestel je de kaarten online, bij Koningkaart heb je ze binnen enkele dagen in huis.

Welke tekst zet je op de trouwkaart?

Op je trouwkaart zet je alle informatie die jullie gasten nodig hebben. Dat bestaat uit de volgende items: trouwdatum, namen bruidspaar, locatie en tijd huwelijksceremonie, locatie en tijd receptie, diner en huwelijksfeest, routebeschijving, dresscode, cadeautip, ceremoniemeester, contactgegevens. Je kunt het zo uitgebreidt maken als je zelf wilt.

Kortom: er valt een hoop te regelen voor een perfecte huwelijksdag!

https://koningkaart.nl/trouwkaarten