A brand new year
Image default
Zorg

ADHD behandeling bij de chiropractor

ADHD behandeling voor kinderen en volwassenen

ADHD is typiisch zo’n term die je heel vaak hoort en voorbij ziet komen in het dagelijks leven. Maar wat is ADHD nu precies? eerst even een klinische toelichting. ADHD staat voor Attention Deficit / Hyperactivity Disorder. Simpeler gezegd komt het erop neer dat het een aandacht(tekort)stoornis is gecombineerd met hyperactiviteit. ADHD begint al wanneer je jong bent, maar de symptomen kunnen verminderen je ouder wordt. Maar er zijn ook nog veel volwassenen die ook op latere leeftijd klachten houden. Geschat wordt dat ADHD bij 1 tot 2,5% van de volwassen Nederlandse bevolking voorkomt.

Een algemene misvatting over ADHD

Een algemene misvatting over ADHD is dat het een een neurobiologische stoornis betreft en helemaal niets te maken heeft met intelligentie, luiheid of krankzinnigheid. ADHD wordt vaak behandeld met medicatie, maar daarop reageert niet iederen even goed op en niet iedereen vindt het een fijn idee om medicatie hiervoor te slikken. Een andere manier om met ADHD om te gaan is om de desbetreffende persoon te leren omgaan met bepaalde situaties. Maar chiropractische ADHD behandelingen hebben ook bewezen resultaat op te leveren bij kinderen en volwassenen met ADHD.

Hoe kun je ADHD herkennen?

Volwassenen en of kinderen met ADHD vertonen vaak klachten die te maken hebben met de volgende drie symptomen:

  • Ze vertonen een grote mate van aandachttekort
  • Ze tonen hoge vorm van hyperactiviteit
  • Ze hebben een verhoogde impulsiviteit, of hebben een gebrek aan remming

De ADHD behandeling bij chiropractic centrum heeft als doel normalisering van de zenuwaansturing

Hyperactiviteit is een onbewuste reactie dat door het juist bewegen van het lichaam deze gevoelsprikkels kunnen herstellen. Vaak is men zich er niet van bewust dat er blokkades in de wervelkolom aanwezig kunnen zijn. Het probleem is namelijk dat veel zenuwen geen pijnprikkels verzenden. Daarom beginnen wij in onze praktijk altijd met een uitgebreid lichamelijk onderzoek Tijdens een lichamelijk onderzoek en een scan onderzoekt de chiropractor het kind of volwassene op blokkades. Vervolgens kan de juiste ADHD behandeling worden toegepast met als doel normalisering van de zenuwaansturing.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen en wordt daarom vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het loont zich daarom zeker om eens te kijken of je momenteel in het bezit bent van deze verzekering. Heeft u vragen hierover of wil je gewoon meer weten over onze chiropractor? Neem dan gerust contact met ons op via de website !

https://www.chiroprac-tor.nl