A brand new year
Image default
Zakelijke dienstverlening

Maak jouw kantoorruimte gebruiksvriendelijk

Je kantoor kan als je tweede huis gaan voelen doordat je er dagelijks toch zeker 8 uur per dag doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat de kantoorruimte gebruiksvriendelijk is. Wat kun je er aan doen om jou kantoorruimte gebruiksvriendelijk te maken? Dat vertellen we je in dit blog.

Is je kantoorruimte groot genoeg?

Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben in een kantoorruimte. Medewerkers zitten niet graag strak naast elkaar en willen ook niet graag gestoord worden door vergaderende collega’s. Heb je een bedrijf waarbij je veel klanten ontvangt? zorg dan voor een wachtruimte. Zo kun je gemakkelijk je klanten ontvangen en een goede indruk achterlaten.

Genoeg parkeerplaatsen is een must als je veel werknemers hebt die dagelijks met de auto reizen. Stel jezelf de vraag hoeveel medewerkers naar kantoor reizen en bedenk hoeveel parkeerplek je daarvoor nodig hebt. Wil je kantoorruimte huren in Rotterdam en genoeg ruimte hebben om te parkeren? Geen probleem! Over het algemeen hebben de kantoorruimten in Rotterdam voldoende parkeergelegenheid.

Deel je kantoorruimte efficiënt in

Wil je dat er voldoende ruimte is, maar niet dat er loze ruimte is in je kantoor? Het is van belang dat je bedenkt hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Maak een goede kantoorindeling, waarin je ook de looproute in het kantoor bepaald. Bedenk daarnaast hoeveel werkplekken je nodig hebt voor al je personeel en wat de stand van deze werkplekken moet worden. Wil je dat je medewerkers tegenover elkaar zitten of dat ze met de ruggen naar elkaar zitten?

Kantoormeubilair als belangrijk onderdeel

Bij het inrichten en gebruiksvriendelijk maken van een kantoorruimte hoort ook het kantoormeubilair. Een ergonomische bureaustoel of een zit-sta bureau kan vaak al het verschil maken als het gaat om een goede houding. Daarnaast heb je natuurlijk ook kasten nodig. Er zijn verschillende soorten kasten waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er lockerkasten, dressoirs en roldeurkasten. Kies wat het beste past bij jouw kantoorruimte.

Kies voor techniek

Als je receptionist ziek is of even weg van zijn/haar werkplek wil je toch je bezoekers netjes kunnen ontvangen. Dan kan de digitale receptie uitkomst bieden. Zodra de bezoeker binnenkomt, kan diegene de afspraak aanklikken en vervolgens plaatsnemen in de wachtruimte. Dankzij de digitale receptie zijn zowel de medewerker als de bezoeker op de hoogte en kan de afspraak plaats vinden!

Vaste werkplekken vs flexwerkplekken

De meeste kantoorruimten hebben vaste werkplekken, maar er komen ook steeds meer flexwerkplekken. Dit is ideaal voor medewerkers die niet dagelijks aanwezig zijn of voor medewerkers die even ergens anders willen werken. Flexwerkplekken zorgen voor meer dynamiek en flexibiliteit op kantoor. Door gebruik te maken van flexwerkplekken wordt de gebruiksvriendelijkheid van een kantoorruimte dan ook verhoogt.

Grote verschillen door kleine aanpassingen

Alle kleine aanpassingen die je doet versterken de gebruiksvriendelijkheid op kantoor. Zorg dat je kantoor toegankelijk is voor alle medewerkers. Ga niet gelijk een grote verbouwing plannen, maar begin met kleine stapjes zoals het werken met flexplekken. Hoe maak jij jouw kantoorruimte gebruiksvriendelijk? 

Wil je meer weten over hoe je jouw kantoorruimte gebruiksvriendelijk kunt maken of ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke kantoorruimte? De vastgoedconsultants van SKEPP helpen je graag!

http://skepp.nl/nl/