A brand new year
Image default
Zakelijke dienstverlening

CRD IV XBRL

De meeste financiële instellingen zijn verplicht om CRD IV rapportages in te leveren bij de Nederlandse Bank. Dit moet volgens strikte regels gebeuren wil de Nederlandse Bank het accepteren en verwerken.

Een strenge eis dat in het vierde kwartaal van 2016 van kracht wordt is CRD IV XBRL. Dit houdt in dat de CRD IV rapportages in XBRL aangeleverd dienen te worden. Veel bedrijven moeten hiervoor hun systeem gaan aanpassen en nieuwe software installeren. Ze hebben wel al ruim tijd gehad hiervoor van de bank. Het aanleveren van CRD IV XBRL werd namelijk al een aantal jaar gelden bekend gemaakt. In 2007 zijn hier zelfs afspraken over gemaakt met de overheid. Ondanks de ruime tijd lopen nog veel financiële instellingen achter met het integreren van xbrl in hun huidige proces.

Financiële instellingen dat achter lopen kunnen wel hulp krijgen van externe bedrijven dat kan helpen met de CRD IV XBRL. Ze leveren vaak oplossingen dat te integreren zijn met bestaande systemen. Ze kunnen ook CRD IV rapportages valideren en omzetten naar XBRL. De oplossingen worden vaak op maat gemaakt, afhankelijk van wat de klant nodig heeft. Sommige klanten hebben enkel conversie software en andere hebben weer uitgebreider oplossingen nodig voor CRD IV XBRL.

http://www.encyclo.nl/

xbrlweb.parseport.com

unit4.com