A brand new year
Image default
Zakelijk

Opslagruimte huren

Opslagruimte huren

Bij het huren van een opslag is het altijd even puzzelen welke opslag het meest geschikt is. De tijdelijk opslag is de laatste jaren steeds meer in populariteit gegroeid. Hierdoor heeft de huurder een grote keuze gekregen in het aanbod van opslagruimte. In dorpen in de provincie zal er vaak helaas maar een of enkele aanbieders zijn die opslag verhuren maar in de grote stad zijn dit er tientallen. Wanneer u wel kunt kiezen is het zaak om de verschillende aanbieders van opslagruimte goed te vergelijken .In dit artikel een overzicht van enkele belangrijke aspecten van een opslag waarop de verschillende aanbieders verschillen en waar u op dient te letten bij het huren van een tijdelijke ruimte voor het opslaan van uw overtollige huisraad.

Opslagruimte huren bij groot bedrijf of particulier?

Bij een opslagruimte huren heeft u de keuze; Kiest u een groot bedrijf om opslagruimte te huren, of gaat u voor de particuliere opslagruimte huren? U wilt natuurlijk goedkoop en goed een opslagruimte huren. Het voordeel van het opslagruimte huren bij particulieren is dat het vaak goedkoper is omdat ze minder onkosten hebben dan een groot bedrijf. Aan de andere kant kan de keuze van een grootbedrijf soms juist ook goed zijn voor de prijs i.v.m. schaalvoordelen. Maar wanneer u verder kijkt dan de factor prijs, wat is dan belangrijk bij het huren van een ruimte? Denk eens aan de algemene voorwaarden. Die spelen grote rol. Kijkt u daarom goed waar u gaat huren en wat de voordelen zijn voor u.

Aandachtspunten bij het huren van opslagruimte

Er zijn dus een aantal punten van belang bij het huren van een opslagruimte. Er zijn namelijk genoeg aanbieders op verschillende websites die adverteren met de mogelijkheid om bij hen spullen op te slaan. Maar hoe weet u nu of dat uw spullen hier veilig liggen en of dat het wel om een erkend bedrijf gaat? Er zijn natuurlijk ook nog andere aspecten die van belang zijn bij het huren van opslag, zoals de openingstijden, de locatie en de beveiliging van de opslagboxen. Bekijk ook onze verhuur films.

We zetten de punten waar u op moet letten op een rij: Waar moet je op letten als je een opslagruimte huurt?

1. Heeft het bedrijf een keurmerk. Denk hierbij aan de erkenning van de NSSA

Deze organisatie, die de ambitie heeft om de “Bovag te worden onder de Self-Storage bedrijven” heeft als doel een kwaliteitskeurmerk te zijn voor opslagbedrijven. Iedereen met een loods met wat ruimte over kan in principe opslagruimte aanbieden. Om het kaf van het koren te scheiden laat de NSSA enkel opslagbedrijven toe die voldoen aan strenge veiligheidscriteria omtrent het alarmsysteem, brandpreventie, toegangscontrole en het klimaatbeheerssysteem. De aangesloten bedrijven voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot de veiligheid, privacy en tal van andere zaken. De vereniging toetst deze criteria. Tevens behartigt de vereniging het algemeen belang van de branche. Zo is zij aangesloten bij FEDESSA, de Europese overkoepelende organisatie. Tevens houdt de vereniging contact met alle overheidsinstanties waar de branche direct mee heeft te maken. Op de site van de NSSA kun je gemakkelijk per woonplaats bedrijven vinden die bij de branchevereniging zijn aangesloten.

2. Wat kun je stallen in de opslagruimte

Van kleine dozen tot grote meubels, een opslagruimte kan voor vele zaken worden gebruikt. Niet alles mag echter worden opgeslagen. Denk aan de opslag van ontvlambare en/of chemische producten, Levensmiddelen die kunnen bederven (bijv. vlees), geen levende of dode dieren, Illegale of gestolen goederen en vuurwerk. Bij de vestiging kunt u informeren naar specifieke voorwaarden. 

3.opslagruimte verwarming

Voor de meeste spullen maakt het niet zo gek veel uit in welke temperatuur ze worden opgeslagen. De meeste spullen zitten in verhuisdozen en zijn ongevoelig voor temperatuurwisselingen. Maar denk ook aan de luchtvochtigheid. Papieren zullen ander lekker gaan schimmelen.

4. Wat is de huurperiode van de opslagruimte?

Een belangrijke tip is om te vergelijken en te gaan kijken. Stel u heeft 3 bedrijven gevonden waar u een goede opslag kunt huren. Ga er even langs dan bent u zeker. Vergelijk de contractvoorwaarden van Self-Storage bedrijven en voorkom dat je te veel betaalt. Daarnaast is de doorloopperiode belangrijk om te bekijken. Zorg dat u niet vastzit aan langlopende contracten. Vaak is het mogelijk een contract af te sluiten voor een korte of lange periode. En heb je langere tijd een opslagruimte nodig? Vraag om korting! Eventueel kan bij een lang lopend contract een aantrekkelijke korting worden bedongen. Je hoeft het alleen maar te vragen.

5. 24/7 toegang in de huur opslag?

De meeste Self-Storage bedrijven hebben zeer ruime toegangstijden. Het meest gangbaar zijn openingstijden tussen 06.00-23.00 uur, soms is er echter zelf 24-uurs toegang. Bekijk dit voordat je een opslagruimte gaat huren. Het kan van belang zijn voor je specifieke situatie.

6. wat zijn de huurkosten van tijdelijke opslagruimte

De maandelijkse huur hangt af van de spullen en de benodigde M3. Het draait allemaal om de grootte van de unit. Tuinmeubelen, barbecue en andere spullen voor de tuin, die gedurende de winter niet gebruikt worden. Complete inboedel, i.v.m. bijv. een verhuizing, verbouwing of overlijden. Bedenk van te voren hoeveel ruimte je ongeveer nodig hebt en je betaald nooit teveel. De meeste opslagbedrijven willen u graag informeren over welke opslagruimte u het beste kunt huren.

7. Hoe veilig de huur opslag?

Punt zeven, onze laatste tip in deze lijst. Maar niet een onbelangrijk punt. De belangrijkste overweging bij het achterlaten van je zakelijke, mazijn voorraad, archieven of inboedel bij een Self-Storage verhuurbedrijf is hoe veilig de spullen er staan in de looptijd dat je huurt. Voordat je de opslagruimte gaat huren, Informeer naar inbraakbeveiliging, toegangscontrole, alarm en eventueel andere aanvullende veiligheidsmaatregelen die zijn genomen. Is de opslagruimte ook echt afgesloten met een slot waar enkel de klant de beschikking over heeft? Een potentiële inbreker zal het zeker uit het hoofd laten als de beveiliging goed geregeld is met camera’s en wellicht een bewaker. Een rustgevende gedachte, die een prijsverschil zeker waard is. Veel plezier met het huren van een opslag!

De auteur van dit artikel is werkzaam in het verhuren van opslagruimten in Groningen. Hij geeft u graag tips over het veilig en voordelig huren van de juiste opslag.

 

Keywords:

Opslagruimte, huren aandachtspunten, tips, huren, goedkoop, verhuur

 

https://verhuur.nl/c88/opslagruimte-huren