A brand new year
Image default
Zakelijk

meer productie door af te wisselen tussen zitten en staan op kantoor

De baten van een zit-stabureau

De opkomst van het zit-stabureau op kantoren is niet meer te stuiten. Elke ondernemer ziet in dat de gezondheid van de werknemers in het geding is en dat op deze manier veel te bereiken is. Dat kan bijvoorbeeld doordat je op deze manier je houding met enige regelmaat kan veranderen. De klachten aan rug, nek en gewrichten zijn daardoor al flink terug te dringen. Dit was in recente jaren één van de meer belangrijke problemen. Daarnaast zijn er echter ook allerlei andere voordelen van het gebruik van dit type bureaus. Het gaat om de volgende zaken.

Meer in beweging komen

Door voor een ander type bureau te kiezen is er ook meer beweging te garanderen. Zo wordt er bijvoorbeeld bij een zit-stabureau van je verwacht dat je regelmatig het bureau van instelling verandert. Je wordt dus gedwongen om van een passieve naar een actieve houding te gaan. Bovendien is het bekend dat met staan meer calorieën worden verbrand dan met zitten. Dat maakt het dus ook een goede reden om regelmatig naar deze houding over te schakelen tijdens de werkuren. Zeker nu het aantal zittende uren wel heel groot aan het worden is kan dit veel bieden.

Beter voor de productiviteit

Ook voor de productiviteit is het aantrekkelijk om op deze manier te werken. Zoals pauze nemen je weer scherp maakt, is ook het veranderen van houding een manier om de boel even op te schudden. Door met een zit-stabureau te werken zorg je er als ondernemer dus voor dat de medewerkers simpelweg meer gedaan krijgen op een dag. Als er iets aantrekkelijk is op zakelijk gebied, dan is dit het natuurlijk wel. Alle reden om dus ook vanuit dat oogpunt te kijken naar wat de mogelijkheden allemaal zijn. Dan kan een elektrisch verstelbaar bureau kopen iedereen profijt bieden op de lange termijn.

Een beter gevoel onder werknemers

Tot slot draagt het zit sta bureau ook bij aan de geestelijke gezondheid van de medewerkers. Uit onderzoeken blijkt dat het werken aan dit type bureau voor een beter gevoel zorgt bij mensen met een kantoorbaan. In plaats van veel zitten is regelmatig staan een welkome afwisseling. Het gevoel van een sleur verdwijnt er bijvoorbeeld door. Ook deze geestelijke fitheid is natuurlijk een belangrijke factor in het leveren van goede prestaties op de werkvloer. In dat opzicht is goed te begrijpen waarom dit type bureaus een snelle opmars heeft gemaakt op de werkvloer. Alle reden om ervoor te kiezen, ook als het een hoekbureau moet zijn in verband met de werkzaamheden is dat geen probleem, ook die zijn er in elektrische versie.

https://www.moonenimportexport.nl/bureaus/elektrisch-verstelbaar-bureau/