A brand new year
Image default
Zakelijk

"Engels Leren Spreken: Hoe je Zelfverzekerd en Vloeiend Kunt Communiceren"

Nederlanders hebben de beste kennis van de Engelse taal, althans op papier. Echter loopt het Engelse leren spreken bij veel Nederlanders nog niet echt zonder problemen. Een aantal handige tips om je niveau van Engels te verbeteren en zelfverzekerd en vloeiend deze taal te kunnen spreken.

 

Stel altijd allerlei vragen tijdens het leren

Begin je met de Engels taal te leren spreken, dan zul je vast heel veel vragen hebben. Het belangrijkste is dat je deze vragen stelt. Sta je ingeschreven bij een Engelse cursus, dan kan een instructeur of docent deze vragen beantwoorden. Heb je geen docent, dan heb je nog altijd het internet waar je al je vragen kunt stellen en antwoord op kunt krijgen. Google weet nagenoeg bijna alles en geen enkele vraag is te stom. Alleen het niet vragen van je vragen is stom. Onzekerheid bij het leren van Engels helpt niet om er zelfverzekerder in te worden. Daarom: vragen stellen.

 

Het gebruik maken van je vrienden

Heb je een Engelstalige vriend of vriendin? Of heb je een vriend of vriendin met een blog of website in het Engels? Spreek je Engelstalige vriend of lees de artikelen op de blog. Luister of lees minstens twee liedjes, video’s of blogs per dag. Zodoende zal je iedere dag met de taal bezig zijn en zul je de taal beter en sneller leren.

 

Boek een reisje naar Engeland

Geen betere manier om Engels te leren is om naar Engeland te reizen. Engels kun je zien als een van de meest gesproken talen van de wereld en verblijven in een land waar de Engelse taal wordt gesproken is honderd keer beter dan alleen in Nederland te blijven. De lijst met Engels sprekende talen is letterlijk oneindig. Denk aan landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Canada. Pak je spullen bij elkaar en reis naar een Engelstalig land om je niveau van Engels spreken te verbeteren.

 

Volgen Engelse native speakers online

Vloggers, bloggers, humor en politiek: volg het allemaal online. Luister naar een Engelse podcast waar je interesse in hebt, want zodoende kun je jezelf ontwikkelen en de diverse accenten leren kennen. Ook leer je de uitspraken en straattaal in het Engels. Dit is net even wat anders dan de Duolingo app.