A brand new year
Image default
Woningen

Volg dit stappenplan voor jouw passende hypotheek

Het vinden van een passende hypotheek die aansluit bij jouw wensen en inkomen kan soms lastig zijn. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het afsluiten van een krediet? Hoeveel lasten kun je maandelijks aan zonder dat je krom hoeft te liggen? Antwoorden op deze vragen en meer vind je wanneer je de hulp inschakelt van experts uit de omgeving waar jij een huis wil gaan kopen. Dit gaat aan de hand van een aantal stappen die je in dit artikel leest.

Stap 1: Bel je hypotheekadviseur

Het bellen van je hypotheekadviseur uit Bergen op Zoom is altijd verstandig, onafhankelijk van of je al een bieding hebt gedaan of nog geen idee hebt wat je wensen zijn. Hij of zij helpt je namelijk bij het maken van de juiste keuze door je te voorzien van bruikbaar advies. Deze gesprekken gebeuren vaak telefonisch en zijn meestal vrijblijvend. Tijdens deze telefonische afspraak bespreken jullie je wensen en (financiële) situatie. Ook denk je samen na over waar je in jouw situatie specifiek rekening mee kunt houden. Op die manier krijg jij direct inzicht in mogelijkheden zoals de haalbaarheid van de financiering, hoelang het traject duurt en de mogelijke hoogte van je maandlasten. Heb je al een bod uitgebracht en wil daarom zo snel mogelijk een hypotheek nodig? Dan maak je vaak direct een vervolgafspraak om face-to-face verder in te gaan op alle mogelijkheden.

Stap 2: Ga langs voor een adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek, die vaak plaatsvindt op kantoor, ga je kijken naar alle hypotheken in Bergen en Zoom en de omgeving. Op deze manier krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden en verschillende opties bij jou in de omgeving. Vaak wil je adviseur zich goed voorbereiden om je gesprek en de acceptatie van je hypotheek zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zorg daarom dat je al een aantal dagen voorafgaand aan je gesprek alle documentatie op orde hebt. Waarschijnlijk loop je deze documenten tijdens het gesprek nogmaals door om kleine fouten eruit te halen en zo het aanvraagproces te versnellen. Tijdens het gesprek krijg jij informatie over de verschillende hypotheekconstructies. Samen kijken jullie wat aansluit bij jouw wensen en waar bijvoorbeeld nog de mogelijkheid is voor extra aanvulling om een verbouwing te bekostigen.

Stap 3: Bekijk het (hypotheekrente-)aanbod

Daarnaast komt het doen van een grote investering helaas vaak ook met een hoop risico’s. Om verrassingen te voorkomen is het daarom belangrijk om je goed te verzekeren. Ook hier zijn een hoop mogelijkheden, toepasbaar op verschillende situaties. Denk bijvoorbeeld aan overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Dit zijn vervelende scenario’s, maar nog lastiger wanneer hier van tevoren niet over na is gedacht.

Stap 4: Maak het definitief

Wanneer je akkoord gaat wordt de hypotheekofferte van jouw keuze aangevraagd. Je ontvangt een uitgebreid financieel plan met daarin de conclusies van de inventarisatie en het advies. Hierbij is het van groot belang dat je deze secuur doorloopt, begrijpt wat de kosten zijn en zorgt dat dit goed past bij jouw wensen. Adviseurs zijn immers ook van marketing tegenwoordig, dus zorg dat je ook de kleine letters leest. Volg al deze stappen en voor je het weet heb je de ideale hypotheek gevonden.