A brand new year
Image default
Woningen

Transformatie voor elke woning: een rieten dak

Bij een rieten dak kan je aan gezellige huisjes van vroeger denken, of aan mooie, knusse boerderijtjes of zelfs aan de huisjes die in sprookjes omschreven worden. Een rieten dak is een ambachtelijk product met een moderne techniek en ook jij kan van je eigen goudgele rieten dak dromen!

Tegenwoordig kan je bij een rietdekker terecht voor een rieten dak voor op allerlei soorten huizen: zowel een traditionele boerderij als op een vrijstaande villa. Bij nieuwbouwwoningen wordt er steeds vaker voor een rieten dak gekozen. Ongeacht het ontwerp, klassiek of modern, riet past altijd. Een kwalitatief goed rieten dak kan vlot 25 tot 30 jaar meegaan. In die jaren zie je de evolutie van het riet: van het nieuwe goudgele dak naar een doorwinterd grijsbruine tint alsook het droogproces bij zonlicht.

Maar uiteraard gaat het dak net zoals gewone daken tegen het einde van zijn levensloop aanlopen. Dan is het nodig een rietdekkersbedrijf te contacteren, zij komen langs en controleren het dak en geven je een gepast advies. Het kan dat het dak vervangen moet worden, maar dit is niet noodzakelijk, vaak is een renovatie ook mogelijk.

Als er al dakpannen op je huis liggen, maar je toch droomt van een rieten dak, kan dat ook. Een rieten dak zal je huis en volledige transformatie geven. De uitstraling van je woning verandert helemaal.

Een rieten dak moet ook regelmatig onderhouden worden, een jaarlijkse onderhoudsbeurt zorgt dat je dak zijn kwaliteit behoudt en een langere levensduur heeft. Als het regelmatig gecontroleerd wordt, is het veel minder snel nodig om er grote renovaties aan te moeten doen. Bij die controle wordt het dak dan gecontroleerd op vogelschade, slijtage en worden mossen en algen verwijderd. Als renovatie toch nodig zou zijn, zijn er verschillende technieken voor en verschillende mate van ingreep, maar zo wordt de levensduur van het dak aanzienlijk verlengd.

https://www.rietwerk.nl